Image
Ilija Batljan gör miljonaffärer med sig själv.
Ilija Batljan gör miljonaffärer med sig själv. Bild: Pixprovider

Ilija Batljan gör miljonaffärer med sig själv

Ekonomi/Finansiering Investmentbolaget Ilija Batljan Invest har köpt aktier i SBB av sin ägare Ilija Batljan privat för 200 miljoner kronor. Detta trots att pengarna i bolaget snart är slut, det rapporterar Svenska Dagbladet, SvD.
Publicerad den 14 September 2023

Ilija Batljan Invest har samtidigt som dessa affärer genomförts ställt in räntebetalningar och fått sitt kreditbetyg nedgraderat.

Det har tidigare uppmärksammats att just Ilija Batljan Invest är kraftigt skuldsatt och att man är i behov av utdelningar från SBB. SBB själva är dock också skuldsatta och har fått ställa in utdelningarna.

Under sommaren har Ilija Batljan Invest också sålt aktier i andra bolag. Totalt såldes aktier för 400 miljoner kronor.

Han vill inte kommentera affärerna.

– Jag vet att short-sellers (blankare) beställer och kämpar hårt, men jag kommenterar ingenting. Jag är bara rädd att det blir missförstånd och felaktigheter, säger han till SvD.

En långivare som SvD varit i kontakt med betonar att det är viktigt att det inte gått ur kontanter ur SBB i samband med köpen av aktier.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige