Image
Hufvudstadens fastighet Hästhuvudet 13 i korsningen Sveavägen-Kungsgatan.
Hufvudstadens fastighet Hästhuvudet 13 i korsningen Sveavägen-Kungsgatan. Bild: Maria Cruseman

Hufvudstaden hyr ut 1 500 kvadratmeter på Sveavägen

Uthyrning I början på nästa år välkomnar Hufvudstaden två hyresgäster, Simon Kucher och HCL Tech, till fastigheten Hästhuvudet 13 som är belägen i korsningen Sveavägen-Kungsgatan.
Publicerad den 14 September 2023

Strategi- och marknadskonsultbolaget Simon Kucher expanderar och flyttar in på en kontorsyta om cirka 900 kvadratmeter och nästan fyrdubblar sin yta på Sveavägen 21. HCL Tech som är ett multinationellt IT-konsultbolag var hyresgäster i fastigheten även innan projektet och väljer att återvända till nyrestaurerad lokal om cirka 550 kvadratmeter.

– Hästhuvudet kommer att stå klart för inflyttning i början av 2024 och vi är mycket glada över att hälsa både Simon Kucher och HCL Tech välkomna som hyresgäster på adressen Sveavägen 21, säger Frida Wijkström, Chef Affärsområde, Stockholm.

Hufvudstadens fastighet Hästhuvudet 13 i korsningen Sveavägen-Kungsgatan genomgår nu en större ombyggnation där fastigheten förädlas och moderniseras med fokus på att behålla husets karaktär och samtidigt inkludera ny modern teknik vad gäller energieffektivisering. Stilen är en blandning av nyromantik och funkis där man velat återskapa husets ursprungliga detaljer och arkitektur.

– Detta är ett fint kvitto på att ett centralt läge nära kommunikationer är viktigt för våra hyresgäster och att vi värnar om våra långsiktiga kundsamarbeten, fortsätter Frida Wijkström.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Mårten Othérus blir ny vd för Nordr Sverige: "Finns stora möjligheter"

Karriär Efter 19 år i Veidekke och senare det som blev Nordr så har Mårten Othérus haft titlarna regionchef, affärsutvecklingschef och investeringschef. Nu kan han sätta verkställande direktör på meritlistan. Han berättar om hur han vill ta sig an bolagets utveckling framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige