Image

HSB i kvartsmiljardaffär i Göteborg

Transaktioner HSB Göteborg köper 268 hyresrätter i Göteborg. Prislappen hamnar på cirka 250 miljoner kronor.
Publicerad den 4 Juni 2012

HSB Göteborg stärker nu basen med hyresrätter genom köp av 268 hyreslägenheter belägna i Partille, Lunden, Kålltorp, Bagaregården och Rambergsstaden.
Säljare är Kvibergs Byggnads AB. Parterna har valt att inte kommunicera köpeskillingen men Fastighetssverige uppskattar den till mellan 250 och 300 miljoner kronor.
- Vår kärnverksamhet är bostadsrätter. Samtidigt är hyresrätten ett steg för unga att starta sin boendekarriär, och därför arbetar vi kontinuerligt med att öka vårt innehav av ytsmarta lägenheter, säger Dan Hillskär, ekonomi- och finanschef på HSB Göteborg.

Den totala ytan är cirka 17 500 kvadratmeter, varav cirka 1 000 kvadratmeter utgörs av kommersiella lokaler.

Förutom bra geografiskt läge har alla 268 lägenheter närhet till smidig kollektivtrafik.
- Vi vet att unga hellre tar buss, pendel eller tåg framför att sätta sig i en bil. En fungerande kollektivtrafik är faktiskt det som lockar de unga mest, vilket vi också prioriterar när vi letar nya fastigheter, säger Dan Hillskär.

Säljare är Kvibergs Byggnads AB och övertagandet har skett.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Mårten Othérus blir ny vd för Nordr Sverige: "Finns stora möjligheter"

Karriär Efter 19 år i Veidekke och senare det som blev Nordr så har Mårten Othérus haft titlarna regionchef, affärsutvecklingschef och investeringschef. Nu kan han sätta verkställande direktör på meritlistan. Han berättar om hur han vill ta sig an bolagets utveckling framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige