Image

HSB Göteborg säljer fastigheter i Lysekil

Transaktioner HSB Göteborg säljer fastigheterna Mariedal 3:16-22 i Mariedal i Lysekil till Provalue. Tillträde sker den 1 november 2016. Fastigheternas totala yta är cirka 16 500 kvadratmeter och består av 251 hyreslägenheter.
Publicerad den 4 Oktober 2016
Dammvägen 6A-C i Lysekil. Bild: HSB
Dammvägen 6A-C i Lysekil.

– HSB har under en längre tid sett hur medlemmarnas intresse för just hyreslägenheter i Lysekil blivit allt mindre. Vi har nu därför valt att sälja det aktuella hyresbeståndet och valt köpare med stor omsorg. Vi är mycket positiva till att ägandet av att fastigheterna nu övertas av Provalue, säger Kristian Isberg, chef hyresfastigheter på HSB Göteborg.

– Vi på Provalue har haft intresse av att låta vårt bestånd med hyresfastigheter växa under en längre tid och är nu glada att få möjlighet att förvärva de här fina fastigheterna. Dessutom känns det mycket positivt att HSB nu även i fortsättningen kommer att sköta förvaltningen, säger Göran Gustafsson, vd på Provalue.

HSB kommer fortsatt att finnas kvar i Lysekil, dels med förvaltning av HSB bostadsrättsföreningar och dels även med fortsatt extern förvaltning av bostäder på orten.

– Vi tror fortsatt på Lysekil. Samtidigt måste vi ta hänsyn till ägarintresset, vilket är HSB:s medlemmar. Vi fokuserar nu på att låta HSB:s hyresbestånd växa i lägen och orter där medlemmarna har större intresse av att bo, säger Kristian Isberg, HSB Göteborg.

CBRE har varit säljarens rådgivare i affären.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

CBRE Sweden på Branschguiden

På CBRE är vår passion att leverera marknadsledande fastighetsrådgivning som gör det möjligt för våra kunder att blomstra – i hela världen.

CBRE Group Inc. är världens största företag inom fastighetsrådgivning med huvudkontor i Los Angeles, USA. Företaget har runt 80 000 anställda och fler än 450 kontor som stödjer fastighetsägare, investerare samt hyresgäster över hela världen.

CBRE i Sverige erbjuder strategisk rådgivning inom – fastighetstransaktioner, hyresgästrepresentation, förvaltning, uthyrning och utveckling, samt värdering. Vi arbetar även med res...

Läs mer om CBRE Sweden på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Dystra siffran blottar mager start för finska transaktionsåret

Bolag Den finska transaktionsmarknaden började sakta in under Q3 2022 och hittills under 2023 har aktiviteten varit skral med en transaktonsvolym på ynka 300 miljoner euro, drygt tre miljarder kronor. För helåret 2022 nådde den finska marknaden upp i en volym på 7,2 miljarder euro. Hanna Kaleva på KTI berättar mer om det finska fastighetsåret 2022 och utsikterna för 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige