Image

Hon tar över Annehem

KARRIÄR Pia Andersson tillträder omedelbart som ny vd för Annehem Fastigheter. Hon efterträder Peter Strand som går vidare till Victoria Park.
Publicerad den 5 November 2008

Pia Andersson anställdes på Annehem för snart två år sedan. Hon har en lång och gedigen bakgrund från byggbranschen, bland annat med 19 år på byggbolaget NCC och tre år på HSB Skåne.

På Annehem Fastigheter har Pia Andersson hittills haft rollen som projektchef, med ansvar för samtliga bolagets projekt. Hit hör bland annat Point Hyllie i Malmö, som är Sveriges tredje största byggprojekt för närvarande.

– Peter Strand har varit med och byggt upp bolaget och på ett föredömligt sätt genomfört ett stort antal transaktioner, säger bolagets styrelseordförande Greg Dingizian.

- Nu när vi har avyttrat det mesta av våra förvaltningsfastigheter passar det utmärkt med en vd som har erfarenhet av byggbranschen och kan fokusera på projektutvecklingen.

– Jag ser fram emot att få ta ytterligare ett steg i branschen, säger Pia Andersson. Annehem är en decentraliserad organisation med snabba beslutsvägar. Det skapar unika möjligheter för alla oss som arbetar här och jag ser fram emot att få leda den verksamheten.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Lista: Så räntekänsliga är bolagen

Lista 25 punkter ner. Så inledde Riksbanken sin första sänkning av styrräntan på åtta år. Med det senaste räntebeskedet för ögonen så har Fastighetssverige tagit en närmare titt på bolagens räntetäckningsgrad för att ta reda på hur räntekänsliga de är. Här är hela listan.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige