Image
Kunskapsskolan i Nacka.
Kunskapsskolan i Nacka. Bild: Hemsö

Hemsö förlänger hyresavtalet med Kunskapsskolan i Nacka

Uthyrning Hemsö och Kunskapsskolan har tecknat ett nytt 15-årigt hyresavtal som gäller om- och tillbyggnad av Kunskapsskolans befintliga skola i Finntorp i Nacka.
Publicerad den 11 December 2023

Tillbyggnaden avser 1 000 kvadratmeter, vilket beräknas ge plats för ytterligare 70 elever. Med tillskottet kommer Kunskapsskolan att kunna utöka sin verksamhet till F - 9 för 480 elever. I projektet ingår förutom tillbyggnaden även en ombyggnad av skolan och en omfattande upprustning av skolgården.

– Vi är glada över att fortsätta vårt goda samarbete med Kunskapsskolan. Det känns bra att vi kan möta deras behov av att expandera sin verksamhet samt att vi kan bidra med nya skolplatser i centrala Nacka, säger Liv Ödman som är projektutvecklare på Hemsö.

– Vi kommer att få en jättefin skolgård, egen idrottslösning med omklädningsrum, förbättringar i våra klassrum och nya ytskikt med ljuddämpande material. Det kommer att bli ett stort lyft för alla nuvarande elever och medarbetare på skolan, samtidigt som det såklart känns jätteroligt att få välkomna yngre elever, säger Sara Hillefors, tillförordnad rektor på Kunskapsskolan Nacka.

Projektstarten beräknas till december 2023. Kunskapsskolan tillträder de tillbyggda och nyrenoverade lokalerna i augusti 2025.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Lista: Rabatterna sjunker i sektorn – men dominerar fortsatt

Lista De noterade fastighetsbolagen på de två största listorna har nu alla lämnat sina bokslut för 2023 och man kan fortsatt konstatera att utefter substansvärdena som rapporterats så är det så att nästan alla bolagen handlas till rabatt på börsen, även om de minskat efter fastighetsrallyt på börsen under Q4. Här presenterar Fastighetssverige en färsk lista uppdaterad efter rapportfloden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige