Image
Kunskapsskolan i Nacka.
Kunskapsskolan i Nacka. Bild: Hemsö

Hemsö förlänger hyresavtalet med Kunskapsskolan i Nacka

Uthyrning Hemsö och Kunskapsskolan har tecknat ett nytt 15-årigt hyresavtal som gäller om- och tillbyggnad av Kunskapsskolans befintliga skola i Finntorp i Nacka.
Publicerad den 11 December 2023

Tillbyggnaden avser 1 000 kvadratmeter, vilket beräknas ge plats för ytterligare 70 elever. Med tillskottet kommer Kunskapsskolan att kunna utöka sin verksamhet till F - 9 för 480 elever. I projektet ingår förutom tillbyggnaden även en ombyggnad av skolan och en omfattande upprustning av skolgården.

– Vi är glada över att fortsätta vårt goda samarbete med Kunskapsskolan. Det känns bra att vi kan möta deras behov av att expandera sin verksamhet samt att vi kan bidra med nya skolplatser i centrala Nacka, säger Liv Ödman som är projektutvecklare på Hemsö.

– Vi kommer att få en jättefin skolgård, egen idrottslösning med omklädningsrum, förbättringar i våra klassrum och nya ytskikt med ljuddämpande material. Det kommer att bli ett stort lyft för alla nuvarande elever och medarbetare på skolan, samtidigt som det såklart känns jätteroligt att få välkomna yngre elever, säger Sara Hillefors, tillförordnad rektor på Kunskapsskolan Nacka.

Projektstarten beräknas till december 2023. Kunskapsskolan tillträder de tillbyggda och nyrenoverade lokalerna i augusti 2025.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige