Image
Heimstaden Bostads vd Helge Krogsbøl. Till vänster syns en av de fastigheter som ingick i Heimstaden enorma förvärv av Akelius bestånd i Tyskland, Danmark och Sverige 2021.
Heimstaden Bostads vd Helge Krogsbøl. Till vänster syns en av de fastigheter som ingick i Heimstaden enorma förvärv av Akelius bestånd i Tyskland, Danmark och Sverige 2021. Bild: Heimstaden

Heimstaden redovisar jätteförlust

Bolag Fastighetsbolaget Heimstaden redovisar en jätteförlust för 2023 tyngd av justeringar av företagets fastighetsvärden. Totala värdeförändringar i fastighetsbeståndet uppgick till -31 081 miljoner kronor (-4 223), resultatet före skatt var -29 008 miljoner kronor (-6 995) och resultatet efter skatt blev -25 300 miljoner kronor (-5 809).
Publicerad den 27 Februari 2024

Hyresintäkterna uppgick till 15 253 miljoner kronor (13 204), en ökning med 15,5 procent mot föregående år.

Driftnettot uppgick till 10 278 miljoner kronor (8 497), en ökning med 21,0 procent mot föregående år.

Resultat före justeringar av verkligt värde var 9 670 miljoner kronor (7 786).

Totala värdeförändringar i fastighetsbeståndet uppgick till -31 081 miljoner kronor (-4 223).

Resultatet före skatt var -29 008 miljoner kronor (-6 995). Resultatet efter skatt blev -25 300 miljoner kronor (-5 809).

– Vi levererade ett starkare driftresultat än någonsin, underbyggt av låg vakans, kraftig hyresökning och branschledande hållbarhetsarbete, samtidigt som vi levererade kundnöjdhetsresultat vi är stolta över, uppger vd Helge Krogsbøl.

Bolaget fortsätter att minska sina skulder.

– Vi fortsatte att minska skuldsättningen i Heimstaden med likviditeten inriktad på återbetalning av seniora åtaganden inklusive full återbetalning av den återstående bryggfaciliteten från Akelius-förvärvet i början av 2023. För att stärka likviditeten har styrelsen föreslagit att skjuta upp utdelningen på preferensaktier och beslutat att skjuta upp kupongbetalningen på hybridobligationen i SEK, säger vd:n.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige