Image

Här får du mest bostad för en miljon

Bostäder Svensk Fastighetsförmedlings nya kartläggning visar att en miljon kronor ger dig 14 kvadratmeter bostadsrätt i huvudstaden eller 227 kvadratmeter i Kristinehamn.
Publicerad den 21 April 2017

Svensk Fastighetsförmedling har med hjälp av statistik från Mäklarstatistik kartlagt hur många kvadratmeter bostadsrätt och villa du kan få för en miljon kronor i olika delar av landet. Runt 170 kommuner ingår i kartläggningen som baseras på prisstatistik från det senaste året.

Resultatet visar att du för en miljon kan få 227 kvadratmeter bostadsrätt i Kristinehamns kommun, i jämförelse med Stockholm där samma slant endast ger dig 14 kvadratmeter. På listan över var du får minst bostadsrätt för pengarna återfinns också fyra andra huvudstadskommuner, nämligen Sundbyberg, Danderyd, Solna och Lidingö.

I Lidingö kommun får du dessutom minst antal kvadratmeter villa. En miljon ger dig här inte mer än 14 kvadratmeter boyta. Den som vill bo rymligare bör istället söka sig längre norrut i landet. Tillsammans med Hultsfreds kommun toppar nämligen de norrländska kommunerna Hagfors och Kalix listan över var du kan få mest villa för miljonen.

– Vi ser ett ökat intresse för både bostadsrätter och villor i storstädernas kranskommuner där det ofta finns goda kommunikationer. Det gör att man enkelt kan pendla mellan jobb och bostad. Livskvaliteten blir då också något högre med mer bostadsyta för pengarna. Från Nynäshamn eller Norrtälje kommer man exempelvis in till Stockholms innerstad på ungefär en timme samtidigt som kvadratmeterpriserna är en tredjedel längre, säger Tanja Ilic, vd på Svensk Fastighetsförmedling.

Topplista bostadsrätter: Flest antal kvm för en miljon kronor
Kristinehamns kommun 227 kvm
Falköpings kommun 203 kvm
Härnösands kommun 168 kvm
Finspångs kommun 156 kvm
Karlskoga kommun 154 kvm

Topplista bostadsrätter: Minst antal kvm för en miljon kronor
Stockholms kommun 14 kvm
Sundbybergs kommun 17 kvm
Danderyds kommun 17 kvm
Solna kommun 17 kvm
Lidingö kommun 18 kvm

Topplista villor: Flest antal kvm för en miljon kronor
Hultsfreds kommun 211 kvm
Hagfors kommun 192 kvm
Kalix kommun 158 kvm
Östra Göinge kommun 133 kvm
Vara kommun 123 kvm

Topplista villor: Minst antal kvm för en miljon kronor
Lidingö kommun 14 kvm
Danderyds kommun 15 kvm
Nacka kommun 17 kvm
Stockholms kommun 18 kvm
Sollentuna kommun 20 kvm

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Svensk Fastighetsförmedling på Branschguiden

Svensk Fastighetsförmedling har koll på kommersiella fastighetstransaktioner

Som en del av Sveriges största oberoende mäklarkedja ger vi våra kunder alla de fördelar som ett rikstäckande företag har i form av support och tillgänglighet. Vi har gedigen erfarenhet av kommersiella fastigheter och våra medarbetare är specialiserade inom sina respektive områden.

Funderar du på att köpa eller kommersiella fastigheter?

Om du har planer på att köpa eller sälja kommersiella fastigheter kan vi hjälpa dig med värderingen och vi diskuterar gärna en eventuell försäljning uta...

Läs mer om Svensk Fastighetsförmedling på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige