Image

Här är vinnaren av SEB-portföljen

AFFÄRER I förra veckan meddelade vi att Newsec förlorat SEB-portföljen. Nu står det klart att Aberdeen Property Investors vunnit det stora uppdraget. Portföljen har ett värde om 15 miljarder kronor.
Publicerad den 25 Maj 2009

Aberdeen Property Investors har alltså tecknat avtal med Gamla SEB Trygg Liv om förvaltning av deras fastighetsportfölj i Sverige. Aberdeen vann uppdraget efter en konkurrensutsatt upphandling.

Portföljen har ett värde på cirka 15 miljarder kronor och består i huvudsak av kontorsfastigheter med inslag av detaljhandel i Stockholms innerstad, samt fastigheter i Göteborg, Uppsala, Malmö och Helsingborg. Totalt omfattar portföljen 72 fastigheter till en area av cirka 525 000 kvadratmeter.

— Vi är stolta över att ha vunnit detta prestigefyllda uppdrag och ser fram emot ett gott samarbete med Gamla SEB Trygg Liv. Aberdeen Property Investors står för hög kvalitet i förvaltning och utveckling av fastigheter som historiskt har genererat mycket goda resultat för våra uppdragsgivare. Jag är mycket glad över att vi nu får möjlighet att vara med och bidra till god avkastning på Gamla SEB Trygg Livs fastighetsportfölj, säger Jan Sööder, vd på Aberdeen Property Investors Sverige.

— Vid en sammanvägd bedömning av kvalitet och pris föll valet på Aberdeen Property Investors, som erbjöd den bästa helhetslösningen. Vi tackar Newsec med flera för ett gott samarbete under de gångna åren, säger Marita Loft, Head of Real Estate Investment Management på SEB.

Aberdeen Property Investors uppdrag för Gamla SEB Trygg Liv påbörjas vid årsskiftet 2009-2010.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Castellum blir nettoinvesterare framöver om vd:n får välja

Bolag Under tisdagen var det dags för Castellum, med vd Joacim Sjöberg i spetsen, att redovisa hur bolaget presterat under första halvåret. Man är inte klar med försäljningar, samtidigt som det börjar bli dags att öppna plånboken. Inte minst då uthyrningarna behöver skjuts.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige