Image

Han tar över Arenastaden i Solna

KARRIÄR Byggnationen av Arenastaden i Solna, med Swedbank Arena, Mall of Scandinavia och Quality Hotel går nu över i en genomförandefas. I samband med detta tillträder Christian Alexandersson som ny vd för hela projektet. Alexandersson är i dag kommunchef i Halmstad.
Publicerad den 26 Augusti 2008

Nuvarande vd Lennart Daleke lämnar successivt över under hösten och avslutar planenligt sitt uppdrag den sista december.

Christian Alexandersson har varit kommunchef i Halmstad sedan 2005. Innan dess var han vd för Halmstad Fastighets AB och har tidigare även arbetat med projektstyrning, boendeutveckling, markförvärv och finansiering.

- Med Christian Alexandersson får vi en ytterst kompetent ledare för genomförandefasen av det stora och komplexa byggprojekt vi står inför. Lennart Daleke, vd under planeringsfasen, kan nu lämna över stafettpinnen efter att ha slutfört sitt uppdrag på bästa sätt, kommenterar Sune Reinhold, styrelseordförande i Arenastaden med Swedbank Arena.

I ledningsgruppen för projektet ingår, förutom vd:n, projektcheferna för Arenastaden; Sten Hultquist för Arenafastigheten, Per Lindgren för Arenaverksamheten, Mikael Albinson och ekonomichef Ulf Hester.

- Med mina erfarenheter från näringslivet, stora byggprojekt och kommunal verksamhet kan jag bidra till ett väl genomfört projekt som byggmässigt är ett maratonlopp fram till invigningen, säger Christian Alexandersson.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige