Image

Han blir ny ordförande i HSB

Bolag Anders Lago förslås av en enig valberedning bli ordförande i HSB Riksförbund och i styrelsen för affärsbolaget HSB Projektpartner. Valet sker den 19 maj på HSB:s förbundsstämma/HSB Projektpartners bolagsstämma.
Publicerad den 31 Mars 2011
Anders Lago. Bild: Joakim Serrander. Bild: Joakim Serrander
Anders Lago. Bild: Joakim Serrander.

Under de senaste tolv åren har socialdemokraten Anders Lago varit kommunstyrelsens ordförande i Södertälje kommun. Innan han blev heltidspolitiker var han egen företagare.

- Om jag blir vald till ordförande kommer jag arbeta för att öka bostadsbyggandet och göra bostadsrätten till ett alternativ för fler. HSB har en lång tradition av kvalitativt goda bostäder, 545 000 engagerade medlemmar och kan - nu när bostadsbristen ökar - vara en stark kraft i samhällsutvecklingen. Jag kommer eftersträva ett närmare samarbete mellan HSB, byggföretag och banker för att finna nya kostnadseffektiva lösningar både för befintliga HSB-föreningar och för nyproduktion. Jag kommer också att jobba för att HSB ska uppnå de egna mycket ambitiösa klimatmålen. Här har HSB imponerande ambitioner som jag vill vara med om att fullfölja, säger Anders Lago.

- Det är en helt enig valberedning som föreslår att Anders Lago väljs till ordförande i HSB Riksförbund och i affärsbolaget HSB ProjektPartner. Valet sker vid förbundsstämman den 19 maj. Vi anser att Anders Lago är mycket kompetent och lämplig för uppgiften. Han har stor integritet och är en mycket uppskattad person i alla läger. Han har jobbat mycket aktivt med bostadsfrågorna i Södertälje och visat att han har en drivkraft och en mycket kreativ förmåga som kommer väl till pass i HSB. Att han är socialdemokratisk politiker betyder inte att HSB har en partipolitisk anknytning. Vi är en obunden organisation, men erfarenhet från hur politiken fungerar och kontaktnät med politiker är en stor tillgång för alla organisationer som arbetar med samhällsfrågor, säger valberedningens ordförande Anita Modin.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Lista: De köpte och sålde mest under första kvartalet 2024

Lista Islossning? Finansiell tjäle som börjar gå ur jorden? Botten nådd? Kanske – men en ovanligt stor andel av de börsnoterade bolagen nollar i både i förvärvs- och avyttringskolumnen i första kvartalets rapport. Vilka bolag som ligger i toppen? Här är listan.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige