Image

Hammarbylägenheter extremt energieffektiva

BOSTÄDER Wallenstams nybyggnation i Hammarby Sjöstad kommer att ha en beräknad energiåtgång som är en halvering av de krav som ställs i Boverkets byggregler för nyproduktion.
Publicerad den 16 September 2008

Den årliga beräknade energiåtgången för uppvärmning och drift av de nya lägenheterna kommer att vara inom intervallet 55 - 60 kWh/m2. Boverkets byggregler för nybyggnation är på 110 kWh/m2 och miljömålet för Hammarby Sjöstad är på 100 kWh/m2.

På måndagen tog oppositionsborgarrådet Carin Jämtin och Wallenstams vd Hans Wallenstam det första spadtaget för de 96 energieffektiva lägenheterna.

– Att vår nybyggnation i Hammarby Sjöstad kommer ha beräknad energiåtgång som i princip är en halvering i relation till Boverkets byggregler för nybyggnation är ingen tillfällighet, vi bygger hållbara hus utifrån ett energieffektivt koncept och har 100 procent fokus på att minimera energiförbrukningen i all vår nybyggnation, säger Hans Wallenstam.

Wallenstam har som mål att bygga 2 500 lägenheter till och med år 2012. De 96 nya lägenheterna vid Henriksdalskajen, 48 hyresrätterna och 48 bostadsrätter, beräknas stå klara för inflyttning under första kvartalet 2010.

– Det känns positivt att vara med och ta det första spadtaget för dessa energieffektiva lägenheter dessutom är det glädjande att Wallenstam satsar på nybyggnation och bygger hyresrätter i en tid då det byggs väldigt lite sådana, säger Carin Jämtin (s).

Wallenstam har tidigare byggt över 300 hyresrätter i Hammarby Sjöstad, samtliga lägenheter med en hyresnivå som i genomsnitt ligger 10-15 procent lägre i hyra än de kommunala bostadsbolagen.

– Vi kostnadsstyr vår produktion från dag ett vilket gör att vi kan erbjuda ett hållbart boende till en rimlig månadskostnad utan att ge avkall på kvalitet eller arkitektur. Dessutom kan vi tack vare vår vindkraftsatsning bidra till att kunderna får ta del av förnyelsebar el till ett bra pris, säger Hans Wallenstam.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

NCC-vd:n: "Vi är inte immuna"

Bolag Det är samma marknad som förra året. Det säger NCC:s vd Tomas Carlsson när han kommenterar marknadsutsikterna. Även om vissa områden i bolaget har det något tuffare så påverkas kassaflödet positivt av att de inte har investerat i fastighetsutveckling under första kvartalet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige