Image

Grönt ljus för nya lägenheter i Ljungskile

Bygg/Arkitektur Uddevallahem får bygga nya lägenheter i Ljungskile. Det fastslår Mark- och miljööverdomstolen i sin dom, efter att detaljplanen överklagats i flera instanser. Domen innebär att Uddevallahem nu kan bygga upp till 30 nya lägenheter på fastigheten Tjöstelsröd på Arendalsvägen.
Publicerad den 12 Juni 2014

Uddevallahem planerar att bygga cirka 30 bostäder på fastigheten Tjöstelsröd 2:21, där tennisklubben huserar idag och tanken är att erbjuda hyresgästerna ett moderna och bekvämt boende med gångavstånd till butiker, natur och kommunikation. Om allt går enligt plan kan spaden sättas i marken under våren 2015 och de första hyresgästerna kan flytta in under 2016.

– Det har varit en utdragen process med överklaganden och vi är glada över Mark- och miljödomstolens beslut. De signaler vi får från Ljungskile är att nya bostäder är efterlängtade. Detta kommer gynna alla när vi skapar fler hyresrätter i ett attraktivt läge, säger Uddevallahems vd Thomas Aebeloe.

Planeringen för området startade redan 2010, men på grund av att detaljplanen för Tjöstelsröd 2:21 överklagades, har byggstarten dragit ut på tiden. I och med domen sätter dock Mark- och miljööverdomstolen punkt och ger grönt ljus för exploatering och byggnation.

– Uddevallahem har under en längre tid arbetet med att förverkliga planen för att bygga nya bostäder i Ljungskile, säger Uddevallahems fastighetschef Ronny Bohm.

Uddevallahem är inne i en expansiv fas och har ett flertal spännande projekt igång. Bland annat bygger företaget 80 nya bostäder i kvarteret Fisketången och i Folkets Park i Uddevalla, som kommer att stå klara under första kvartalet 2015. Företaget arbetar även tillsammans med Länsförsäkringar Göteborg Bohuslän på en möjlig förtätning av Uddevalla centrum, som kan ge cirka 60 nya bostäder samt nytt kontor till Länsförsäkringar.

- Att vi nu kan lägga till en nyproduktion i Ljungskile känns väldigt positivt, säger Aebeloe.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige