Image

Grannarna protesterar mot miljardärens planer

JURIDIK Den norrländske fastighetskungen Maths O Sundqvist vill bygga ett fritidshus på Alnö bara 25 meter från vattnet. Tjänstemän på stadsbyggnadskontoret vill ge honom dispens från strandskyddet. Men grannarna protesterar mot planerna.
Publicerad den 9 Maj 2008

Miljardären Maths O Sundqvist är grundare och majoritetsägaren i AB Skrindan, som bland annat äger Norrvidden.

Sundqvist har köpt en hästgård med tillhörande strandnära tomt på Alnö utanför Sundsvall, där han vill bygga ett fritidshus, skriver Dagbladet.

Han har ansökt om att få dispens från strandskyddet, och tjänstemännen på stadsbyggnadskontoret är positiva till Sundqvists förslag – trots att två liknande dispensansökningar nyligen har avslagits.

Närmaste grannen tror att Sundqvist särbehandlas.
– Det är klart han får fördelar för att han är den han är. Han rår om många fastigheter i Sundsvall och skapar arbetstillfällen, säger han till Radio Västernorrland.

Grannarna tycker att husen hamnar alldeles för nära varandra. De tycker också att marken är värd att bevara som en "grön lunga" i området. De säger också att den utgör en viktig passage för boende och fritidsfiskare.
Politikerna i stadsbyggnadsnämnden ska nu själva ta en titt på platsen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Tandläkaren tar amerikanska burgarkedjan till Sverige: "Fastighetsägare kommer kräva att vi kommer"

Handel Den hajpade amerikanska hamburgerkedjan Five Guys kommer till Sverige i höst – och det gör den med hjälp av en svensk tandläkare. Noel Abdayem är serieentreprenören som står bakom NCPA Capital som har fått masterfranchise-rättigheterna för hamburgerkedjan – målet är minst 20 restauranger på fem år varav hälften i Sverige. För Fastighetssverige berättar han om varför han ger sig in i restaurangbranschen, hans långa kärlek till den amerikanska kedjan och risken han tar i att etablera ännu en hamburgerkedja på en redan överhettad marknad.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige