Image
Ingrid Eiken kommer lämna tjänsten som generaldirektör för Statens fastighetsverk i slutet av februari 2024.
Ingrid Eiken kommer lämna tjänsten som generaldirektör för Statens fastighetsverk i slutet av februari 2024. Bild: Melker Dahlstrand

Generaldirektören lämnar Statens fastighetsverk

Karriär Efter sex år som generaldirektör lämnar Ingrid Eiken Statens fastighetsverk (SFV) i slutet av februari 2024 när hennes förordnande löper ut.
Publicerad den 22 September 2023

Ingrid Eiken lämnar sin position som generaldirektör för Statens fastighetsverk. Regeringen har påbörjat sitt rekryteringsarbete efter hennes efterträdare.
– Jag känner mig priviligierad som fått leda SFV de här åren och är stolt över de förändringar som skett. Det har varit en bra dialog med myndighetens bästa för ögonen. Vi har gått i mål med den förändring som jag hade i uppdrag att genomföra efter den stora korruptionsskandalen 2018 och vi når fina resultat i verksamheten. Dessutom är SFV:s största renovering, Rosenbad, precis klar, säger Ingrid Eiken och fortsätter:
– Jag känner bara glädje och tacksamhet och tycker detta är ett bra beslut. En olycka höll på att sätta stopp för mig helt för två år sedan. Jag blev rullstolsburen en längre tid och har en del kvar att jobba med även om jag återhämtat mig bra.
– Nu är det fokus på nya frågor och nya projekt, till exempel renoveringen av operabyggnaden. Det är med andra ord rätt timing för en ny generaldirektör att ta vid och fortsätta utveckla verksamheten. Det har varit ett intensivt arbete från första dagen som inte varit möjligt att genomföra utan alla kunniga och engagerade medarbetare.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige