Image
SSEA hyr lokaler på Västra Varvsgatan 18 i Luleå för sitt nya kontor – granne med både Galärens Luleåkontor, Skanska och Tillväxtverket.
SSEA hyr lokaler på Västra Varvsgatan 18 i Luleå för sitt nya kontor – granne med både Galärens Luleåkontor, Skanska och Tillväxtverket. Bild: Galären

Galären: Stekhet marknad för lokaluthyrning i Luleå

Uthyrning Galären i Luleå har hyrt ut cirka 13 000 kvadratmeter lokaler, varav 8 000 kvadratmeter kontor, till byggföretag, myndigheter, konsultföretag, grossister och installationsföretag som alla är i behov av större eller bättre utformade lokaler för att möta den stora efterfrågan i den gröna omställningen. Men det handlar också om restauranger och serviceföretag som ser möjligheter i ett växande Luleå. Ett antal av uthyrningarna är nyetableringar för Luleåregionen.
Publicerad den 1 Mars 2022

– Den senaste tiden har vi gjort en hel rad uthyrningar, det kommer av den positiva våg som nu sköljer över regionen, säger Galärens vd Gunnar Tåhlin.

Den senaste uthyrningen har gjorts till SSEA Svensk Samverkansentreprenad AB, före detta HENT Sverige AB, som nyetablerar sig i Luleå. SSEA är projektutvecklare och totalentreprenör och har en gedigen erfarenhet av att genomföra stora, tekniskt avancerade projekt inom områdena samhällsfastigheter, hotell, kontor, handel och träbyggnad. En kompentens som behövs i den växande regionen.

– Vi välkomnar SSEA till Luleå med varm hand, säger Gunnar Tåhlin, vd på Galären i Luleå. Med allt som byggs här nu behöver vi många etableringar från byggsektorn. Det gäller hela skalan med allt från konsulter till entreprenörer, logistikföretag och grossister. Luleå försörjer inte bara Luleåregionen med dess 175 000 invånare med arbetskraft och specialistkompetenser, även samhällsomvandlingen i Malmfälten utgår till stor del från Luleå.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige