Food Village blir en marknadsplats med hållbara livsmedel, restaurang, café och bageri.Oberoende, kvalitet och sunt förnuft är hörnpelarna när grundarna till Food Village, Mats Holmberg och Nils Welléus, etablerar sitt koncept.
För restaurang och bageri står stjärnkockarna Gustav Otterberg och Daniel Lindeberg.Köksmästare på Food Village är Gustav Otterberg som fick sin första köksmästartjänst redan som 22-åring. Sedan dess har han drivit upp både Leijontornet och Restaurang Ekstedt som båda erhållit bland annat en stjärna i Guide Michelin samt den internationella mästarklasstämpeln i White Guide.
Daniel Lindeberg har tidigare drivit stjärnkrogen Frantzén/ Lindeberg, jobbat på bland annat Edsbacka krog och Oaxen samt varit kreativ ledare på Wienercaféet. Han driver numera sitt eget Lindeberg Bageri & Konditori i Orminge.Lokalen är i två plan och med entré både från Vasagatan och Klara Västra Kyrkogata.
Food Village öppnar under december 2016 och blir då granne med Restaurang Vigårda som slår upp sina dörrar hösten 2016.
Klara C omfattar totalt 34 000 kvm, varav 28 000 kvm kontor, fördelat på 10 plan. Investeringen uppgår till drygt en miljard och renoveringen beräknas vara klar i slutet av 2016. I april 2016 flyttar de första hyresgästerna, Centigo och Bambora in. I juli får de sällskap av KPMG.
Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.
Kommentera
När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.