Image
Magnus Hall.
Magnus Hall. Bild: Åhlin & Ekeroth

Fd Vattenfall-vd till Åhlin & Ekeroths styrelse

Bolag Åhlin & Ekeroth Byggnads AB värvar Magnus Hall, tidigare koncernchef för Holmen Group och vd för Vattenfall, till sin styrelse. En "drömvärvning och perfect match" enligt Åhlin & Ekeroths vd Göran Lundström.
Publicerad den 8 Juli 2021

Östgötaföretaget Åhlin & Ekeroth Byggnads AB är, med sina cirka 400 medarbetare och en årlig omsättning kring 1,3 miljarder kronor, ett av landets största privatägda byggbolag. Under parollen "Lokalproducerat och hållbart från länets byggare" har företaget en tydlig profil och strategi där den lokala förankringen i Östergötland väger tungt.

Nytillskottet Magnus Hall, tidigare koncernchef för Holmen Group samt vd för Vattenfall under åren 2014-2020, är en av länets mest namnkunniga näringslivsprofiler.

– För oss är detta en drömvärvning! Magnus Hall är en erfaren företagsledare, känd för att fatta modiga och kloka beslut kring långsiktighet, lönsamhet och hållbarhet. Precis som vi ser han omställningen till fossilfritt och hållbart byggande både som en livsnödvändighet och som en affärsmöjlighet. Det gör honom till något av en perfect match till vår styrelse. Att han är östgöte med stort hjärta för sin hembygd gör definitivt inte saken sämre, konstaterar en mycket nöjd Göran Lundström, vd för Åhlin & Ekeroths Byggnads AB.

Magnus Hall har för närvarande ett flertal förtroendeuppdrag och är bland annat styrelseordförande inom AB Göta kanalbolag.

– Jag blev väldigt glad när jag fick förfrågan. Åhlin & Ekeroth har ett gott rykte och är ett bolag som jag gärna förknippas med. De har växt stadigt sedan starten 1987, men har ändå, med sin tydliga östgötaprofil, lyckats bibehålla sin personliga prägel och sitt lokala perspektiv. Det känns bra i hjärtat tycker jag. Dessutom är det ju kul med bygg, ett område som jag personligen är intresserad av och en bransch som jag gärna lär mig mer om.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige