Image

Fastighets-vd får sparken

BOLAG Karolinen fastigheters vd Leif Andersson har tvingats lämna sitt uppdrag efter 21 år. Enligt ägarna har han överskridit sina befogenheter när olika hyreskontrakt i fastigheten har tecknats. – Han tog på sig en för stor portfölj och stämde inte av med ägarna, säger den tillförordnade vd:n Johan Zetterberg.
Publicerad den 5 Juni 2009

Leif Andersson har varit vd för Karolinen i Karlstad i 21 år. Under tiden har bolaget bytt ägare fyra gånger.

Bolaget ägs nu av det brittiska bolaget Rutley Capital Partners, som 2007 köpte det av Sveafastigheter.

Den 19 maj fick Andersson veta att de nuvarande ägarna inte ville ha honom kvar, skriver Nya Wermlandstidningen.

– Det var jag som gav honom det beskedet. Leif Andersson har gjort ett bra jobb under många år, men i och med att han har suttit så länge som vd har han i vissa fall tagit på sig en för stor portfölj och överskridit sitt mandat, säger den tillförordnade vd:n Johan Zetterberg till Nya Wermlandstidningen.

– Det handlar om tecknande av ett antal hyreskontrakt med befintliga hyresgäster inklusive vissa ombyggnader där hyresnivåerna inte har varit marknadsmässiga utan för låga. Vd:n har helt enkelt blivit lite för mycket kompis med vissa hyresgäster. Jag ska nu omförhandla de här avtalen som omfattar cirka 1 500 kvadratmeter av våra 80 000 kvadrat och stoppa vissa lösa avtal med entreprenörsfirmor, men det är ingen som ska bli klämd i skarven på grund av det här, säger Johan Zetterberg.

Han betonar dock att detta inte är enda orsaken till att Leif Andersson får sluta. Hans tjänst har ändå mer eller mindre rationaliserats bort den senaste tiden. Besluten om Karolinen fastigheter ska i stället tas direkt från styrelsen i London.

– Därför är egentligen inte det här vd-bytet speciellt dramatiskt. Företaget Addici kommer att ta över bland annat reception, säkerhet och lokalvård, YIT kommer att sköta den tekniska delen, Jones Lang LaSalle den ekonomiska redovisningen och jag ska sköta hyresförhandlingarna, säger Johan Zetterberg som är fastighetskonsult från Stockholm som hjälper utländska fastighetsbolag i Sverige.

Leif Andersson tycker inte att han har gjort några fel.

– Nej, jag bestrider de anklagelserna, men i övrigt får jag enligt mitt kontrakt med bolaget inte kommentera sådan här kritik, säger han till tidningen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Besqabs vd kommenterar varslet

Bolag Under gårdagen meddelade Besqab att man tänker varsla 25 anställda om uppsägning efter sammanslagningen mellan Aros Bostadsutveckling och Besqab. Det nya bolagets vd, Magnus Andersson, svarar nu på Fastighetssveriges frågor om, bland annat, vad tanken bakom varslet har varit och hur det känns att ge beskedet till de anställda.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige