Image

Fastators substansvärde 31 kronor

Bolag Fastator redovisar ett resultat för 2015 på 79,2 miljoner kronor (62,1). Substansvärdet är 437,5 miljoner kronor, motsvarande cirka 31 kronor per aktie.
Publicerad den 26 Februari 2016

Resultat per aktie efter utspädning blev 6,44 kronor (5,01).

Avkastningen på eget kapital 21,1 procent (13,8 procent).

- 2015 har varit ett innehållsrikt år för Fastator och vi har lagt mycket kraft på det omvända förvärvet av Rehact, noteringen på First North och inte minst ändringen av vår verksamhetsinriktning till att bli det ledande fastighetsinvestmentbolaget. Trots att vi befinner oss mitt i denna förändring levererar vi ett väldigt starkt resultat. Ett resultat som endast till viss del reflekterar den nya verksamheten. När vi nu är i slutfasen av att färdigställa det nya Fastator ser jag fram emot ett nytt, händelserikt år då Fastators resa börjar på allvar, säger vd Daniel Hummel.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Fastator på Branschguiden

Som det enda fastighetsnischade investmentbolaget på aktiemarknaden ger Fastator investerare och sparare en unik tillgång till fastighetssektorn som investeringsobjekt. Vårt spektrum av fastighetsrelaterade verksamheter skapar en bred portfölj, där investerare får möjligheten att exponeras mot flera olika delsegment på fastighetsmarknaden och samtidigt ta del av värdeutvecklingen i sektorn som helhet.
Fastators affärsidé är att bygga värde genom att starta och initialt driva bolag inom fastighetsrelaterade segment där vi ser goda tillväxtmöjligheter. Vi tar ett aktivt ägarska...

Läs mer om Fastator på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige