Image
Bostadsrättsföreningen Storspoven i Umeå.
Bostadsrättsföreningen Storspoven i Umeå. Bild: Riksbyggen

Fasadgruppen renoverar Riksbyggens flerbostadshus i Umeå

Energi/miljö Fasadgruppens dotterbolag SmartFront AB har fått i uppdrag av Riksbyggen att påbörja nästa etapp av den omfattande energieffektiviseringen och renoveringen av exteriören av Brf Storspoven i Umeå. Projektet omfattar totalentreprenad på samtliga åtta huskroppar i föreningen.
Publicerad den 5 April 2023

SmartFront har under höst och vinter genomfört en entreprenad med ett provhus för att kunna identifiera okända förutsättningar inför genomförandet av projektet i sin helhet. I projektet installeras nya ytskikt på fasaden där teglet kommer att plockas ner och ersättas med putsfasad som isoleras med mineralull. Husets tak kommer att renoveras, marken dräneras och montage av nya ventilationskanaler enligt SmartFront-metoden kommer att installeras.

– Det känns väldigt bra att nu kunna påbörja energirenoveringen av hela Brf Storspoven. Genom att ta ett helhetsgrepp som innefattar både fasad och ventilation kommer energiprestandan att förbättras med mer än 50 procent, samtidigt som vi åstadkommer en bättre inomhusmiljö med renare luft och jämnare temperatur, säger Stefan Forsberg, vd på SmartFront.

Ordervärdet för den nya etappen uppgår till drygt 104 mkr.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

NCC-vd:n: "Vi är inte immuna"

Bolag Det är samma marknad som förra året. Det säger NCC:s vd Tomas Carlsson när han kommenterar marknadsutsikterna. Även om vissa områden i bolaget har det något tuffare så påverkas kassaflödet positivt av att de inte har investerat i fastighetsutveckling under första kvartalet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige