Image

Eklandia hyr ut logistik på Hisingen

Uthyrning Eklandia har tecknat hyresavtal med Mercante Sweden avseende en logistikfastighet om 5 400 kvadratmeter på Transportgatan 37 B i Bäckebol, Göteborg.
Publicerad den 7 Mars 2012

Eklandia påbörjade hösten 2011 nybyggnationen av en logistikfastighet på Transportgatan 37B i Bäckebol utan att ha något färdigt hyresavtal.

Fastigheten kommer att vara färdigställd i augusti 2012.

Mercante Sweden driver butikskedjan ”Enklare Liv” som har 29 butiker i Sverige och Norge. Efter att ha utvärderat några olika alternativ har de nu valt Eklandias fastighet på Transportgatan för lagerhållning av butiksleveranserna i Norden.

– Eklandias fastighet stämde väl in på de kriterier vi hade satt upp såsom yteffektivt, läge nära E6 och norr om Göteborgs centrum. Vi är ett av de snabbast växande företagen i Norge och med denna etablering skapar vi bra förutsättningar för ytterligare expansion, säger Sverre Steensen, ägare Mercante Sweden AB.

– Tajmingen är perfekt. Mercante sökte efter logistiklokal med tillträde i augusti vilket sammanfaller med tidpunkten då vår nybyggnation står klar. Vi är mycket glada över att Mercante valt Eklandia som hyresvärd. Dessutom kommer deras etablering innebära att det skapas nya arbetstillfällen i Göteborgsregionen, säger Hans Stridh, affärsområdeschef på Eklandia Fastighets AB.
Uthyrningen har skett i samarbete med CBRE.
Eklandia är ett dotterbolag till börsnoterade Castellum.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige