Image
Annie Franzon.
Annie Franzon. Bild: Göran Strand

Diös köper två fastigheter i centrala Luleå

Transaktioner Diös förvärvar två fastigheter, innehållande gymnasieskola och kontor, i centrala delarna av Luleå. Fastigheterna stärker Diös befintliga bestånd i staden och är strategiskt belägna mellan Diös nyproduktionsprojekt Västra Stranden och Luleå centrum. Fastighetsvärdet uppgår till totalt 117,5 miljoner kronor och säljare är Nåiden Invest och Lulep AB. Tillträde sker den 1 mars 2022.
Publicerad den 10 Februari 2022

De förvärvade fastigheterna ligger på Skeppsbrogatan och Trädgårdsgatan och har en total uthyrningsbar yta motsvarande cirka 4 300 kvadratmeter, ett hyresvärde på 7,2 miljoner kronor och hyresduration på 4,4 år. Fastigheterna är uthyrda till 100 procent, där de största hyresgästerna är det växande konsultbolaget Norconsult och gymnasieskolan Nordens Teknikerinstitut (NTI). Transaktionen sker i bolagsform och kommer att redovisas under första kvartalet 2022.
– De fastigheter vi förvärvat kompletterar vår befintliga portfölj i Luleå och ligger strategiskt helt rätt mellan vårt nya stora projekt Västra Stranden och centrum. Det ger oss goda möjligheter att fortsätta växa i Luleå, som är under stark tillväxt, säger Annie Franzon, transaktionschef på Diös.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige