Image
Kv Taktäckaren.
Kv Taktäckaren. Bild: Axfast

Deloitte förlänger hos Axfast – hyr 8 000 kvadratmeter

Uthyrning Axfast har nyligen tecknat ett nytt tioårigt avtal om drygt 8 000 kvadratmeter med Deloitte i kvarteret Taktäckaren i Stockholm, där Deloitte har varit hyresgäst i över 20 år.
Publicerad den 2 September 2024

Det förnyade samarbetet innebär att Deloitte får fortsatt tillgång till moderna och hållbara kontorslokaler som anpassas efter både dagens och framtidens behov. Som en del av uppgraderingen kommer Deloitte att få en egen entré från Kungstensgatan 18.

Kv. Taktäckaren uppfördes i slutet av 1800-talet och början av 1900-talet och var ursprungligen huvudkontor och fabrik till LM Ericsson, men inrymmer idag en blandning av kontor, hantverkslokaler, bostäder restauranger och butiker. Vid anpassningen av lokalerna till Deloittes verksamhet kommer byggnadens industrikaraktär bevaras, samtidigt som stor vikt läggs på hållbarhet och långsiktighet. Målsättningen är att skapa flexibla lokaler som möjliggör framtida förändringar utan omfattande ombyggnader. Materialvalen kommer att genomföras i enlighet med Sundahus och fastigheten kommer att certifieras enligt Breeam In-use. Ombyggnationen leds av Mod:group.

Deloitte kommer att sitta kvar i kvarteret under ombyggnationen, med successiv inflyttning i de nya lokalerna under 2025/2026 i takt med att de färdigställs. När Deloitte lämnar sina befintliga lokaler tillskapas lokaler i spannet 500 – 3 600 kvadratmeter som kommer att erbjudas till befintliga och nya hyresgäster. Uthyrning påbörjas inom kort.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är fastighetsägarna som ska vattna vår mark"

Bygg/Arkitektur Staden finns för att vara en plats där vi kan mötas och utbyta varor och tjänster. I det sammanhanget lyfts ofta det småskaliga entreprenörsskapet fram – av politiker, stadsutvecklare och fastighetsägare – som något positivt, något man värnar om. Men hur ser verkligheten ut för den lilla entreprenören? Fastighetssverige har träffat och pratat med Karl Grafström, Business Area Manager på Poppels Hantverksbryggeri som nyligen flyttade in i nya lokaler i Vasakronans Platinan vid Lilla Bommen i Göteborg.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige