Image

De bygger Hammarbys nya klubbhus

Bygg/Arkitektur Flexator har fått ett hedersuppdrag. Under 2018 kommer Annebergsföretaget att bygga Hammarby Fotbolls nya klubbhus på Årsta.– Att Hammarby valde oss är något vi är stolta över. Det visar att vi verkligen kan bygga hus, att vi har kompetens och yrkesskicklighet, säger Ramon Fernandez, regionchef på Flexator.
Publicerad den 19 December 2017
Hammarby Fotbolls nya klubbhus i Årsta. Bild: Flexator
Hammarby Fotbolls nya klubbhus i Årsta.

Planerna att bygga ett nytt klubbhus har funnits länge inom Hammarby Fotboll. Men det var först för något år sedan som planerna på ett modulbyggt hus kom upp.

– Den stora fördelen är att det går snabbt. Vi fastnade för Flexators lösning som är både bra och flexibel. Dessutom vill vi växa i framtiden och då kan vi lägga till moduler, säger Peter Kleve, föreningschef Hammarby Fotboll.

Det var också då som Flexator blev kontaktade.

– Det började med att det ringde en kille från ett konsultbolag som undrade om vi kunde bygga en föreningslokal åt en idrottsförening, men sa inte vilken. Jag tänkte att det var någon liten klubb som ville ha några bodar. Men jag lyssnade och kom dit för en presentation. Det var då det visade sig att det var Hammarby, vilket kändes otroligt kul. Det blev sedan ett förslag, som blev en kalkyl och därefter en offert. På den vägen är det, säger Ramon Fernandez.

Under det senaste året har Flexator tillsammans med klubben vänt och vridit på alla möjliga stenar för att kunna anpassa huset till verksamheten.

– Vi får många förfrågningar om att bygga både det ena och andra, men föreningslokaler har det aldrig blivit av att vi har byggt. I detta fall har det varit väldigt många detaljer att justera. Det innebar att alla var tvungna att tänka till ordentligt. Restaurangen är inga konstigheter, liksom kontor och konferens. Den största utmaningen var a-lagets anknytande områden – massagerum, isbad och gym exempelvis. Det är mycket saker som rör fotbollens värld som vi inte är vana vid, säger Ramon Fernandez.

Klubbhuset kommer att stå färdigt hösten 2018 och för Flexator är det ett prestigebygge.

– Det är första Stockholmsklubben som bygger ett eget klubbhus och det är vi som får göra det.

För Hammarby, å sin sida, kommer det innebära en stor positiv förändring.

– Det har jättestor betydelse för klubben. Det betyder att vi får sitta tillsammans hela föreningen, vi får ett hem. Att få ett klubbhus på Årsta har vi jobbat för de senaste fem–sex åren och det känns jätteskönt att vi har kommit fram till en lösning, säger föreningschefen Peter Kleve.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige