Image

Danskar satsar 2,3 miljarder kronor i Sverige

INVESTERING De två fastighetsutvecklarna Allan Damici och Michael Klostermann, med bolaget Europeak Investment, har de senaste tre åren köpt 2,6 miljoner kvadratmeter till en golfresort med bland annat 550 bostäder. Resorten planeras vid Traryd, norr om Helsingborg.
Publicerad den 1 September 2008

- Planen är godkänd och vi är i full gång med att bygga det första provhuset. Om sex veckor börjar vi anlägga golfbanan, säger Allan Damici till ErhvervsEjendom.

Golfbanan som är på 18 hål är designad av Robert Trent Jones II. På resorten ska det också finnas tennisbanor, mountainbike-banor, konferenslokaler, marina och restauranter.

- Vår golfresort blir det största byggprojektet i Sydsverige på mer än 100 år, säger Allan Damici till ErhvervsEjendom.

Golfbanan i Markaryd kommer att öppna 2011 och hela projektet med de 83-141 kvadratmeter stora fritidshusen skall vara färdigbyggda 2013.










Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Kan bli sju svåra år för bostadsmarknaden"

Bostäder Mörker och ljusglimtar är vad SBAB:s chefsekonom Robert Boije ser när han blickar ut mot bostadsmarknaden. Men att nu Riksbanken sänkt räntan är en av bitarna till att det nu kan bli positivt för bostadsbyggarna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige