Image

Dansk arkitekt ritar Googles nya huvudkontor

Bygg/Arkitektur Google planerar ett nytt huvudkontor i Mountain View, Silicon Valley. Kontoret tar ordet flexibelt till en ny nivå. Bakom arkitekturen står danska BIG – Bjarke Ingels Group – och brittiska Heatherwick Studio.
Publicerad den 2 Mars 2015

En av idéerna bakom strukturen på det nya kontoret är att man, istället för att bygga orörliga betongklossar ska använda lätta blocklika strukturer som kan flyttas runt lätt allt eftersom företagets behov ändras, skriver David Radcliffe, Vice President för Googles fastighetsverksamhet på Googles officiella blogg.

Stora skärmtak i glas ska täcka de olika siterna och kontrollera inomhusklimatet genom ljus- och luftinsläpp.

Genom träd, avancerad landskapsarkitektur och cykelbanor som slingrar sig genom de olika områdena på kontorsområdet ska det byggas ihop naturligt med den omgivande miljön.

- Silicon Valley har varit en innovationsmotor som har drivit den teknologiska utvecklingen och den globala ekonomin. Hittills har största delen av utvecklingen skett inom den digitala sfären. Med Google North Bayshore ligger området nu också i framtiden vad gäller den fysiska sfären. Tillsammans med Heatherwick Studios och Google har vi skapat en tänkt arbetsmiljö för framtida Google-medarbetare. Det ska vara anpassningsbart, flexibelt och intelligent som resten av Googles världsomspännande verksamhet – snarare än ett vanligt företags huvudkontor, säger Bjarke Ingels på BIG Arkitekter.

Google ska nu inleda planarbete tillsammans med de lokala myndigheterna.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

En tidigare Balder-topp frikänns från åtal om grovt insiderbrott

Juridik I april hölls hovrättsförhandlingar i det uppmärksammade Collector-målet där elva personer sedan tidigare är dömda i tingsrätten för insiderhandel i nischbanken som skedde under januari 2020. Nu har domen kommit och hovrätten frikänner samtliga inblandade utom en av de huvudmisstänkta före detta Balder-topparna som alltjämt döms för grovt insiderbrott även i hovrätten, den andre frikänns dock från åtalet om grovt insiderbrott. Ekobrottsmyndighetens åklagaren i fallet kommenterar hovrättens domar för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige