Den 26 april meddelade Oscar Properties att innehavarna av bolagets seniora icke-säkerställda obligationer hade ansökt till Stockholms tingsrätt om att bolaget ska försättas i konkurs. Det till betalning förfallna beloppet uppgår till cirka 884 miljoner kronor och i ett pressmeddelande uppgav Oscar Properties grundare, och nu enda kvarvarande styrelsemedlem Oscar Engelbert, att bolaget för en dialog med obligationsinnehavarna för att finna en lösning.
Någon lösning har ännu inte kunnat kommuniceras och nu står det klart att Oscar Properties har kallats till en konkursförhandling, den kommer enligt domstolen att hållas den 20 maj.
I konkursansökan som Fastighetssverige tagit del av framgår det också att obligationsinnehavaren menar att Oscar Properties i sju månades tid har brutit mot obligationslånet. Det står klart för obligationsinnehavaren att en lösning utanför konkurs inte går att nå och de pekar på att Oscar Properties själva uppgett i ett pressmeddelande att man upprättat en kontrollbalansräkning samt att den visat att mer än hälften av bolagets aktiekapital är förbrukat.
"Även det talar starkt för att OP helt saknar förmåga att återbetala obligationslånet i sin helhet" enligt obligationsinnehavaren.
Representanter för obligationsinnehavaren har även fysiskt försökt att delge Oscar Engelbert uppmaningen att betala fordringarna men inte lyckats.
I konkursansökan framgår det från obligationsinnehavarens sida att dess avsikt är att avveckla koncernen och sälja fastigheterna under ordnade former. Som ett led i avvecklingen avser de att säkerställa att samtliga leverantörer till Oscar Properties som bidrar till att bevara fastigheternas värde ska fortsätta att erhålla betalning och därför inte drabbas av förlust. De menar också att hyresgästerna inte ska påverkas av avvecklingen av bolaget.
Presenteras av Aros Kapital
Presenteras av Brandskyddsföreningen
Presenteras av CDVI
Presenteras av Fastighetsägarna Service
Transaktioner Hur blir transaktionsåret 2025, vilka faktorer kommer ha störst påverkan för dess utvecklingen, vilka segment blir heta respektive kalla och vilken roll kommer utländska aktörer spela på den svenska transaktionsmarknaden? En panel bestående av Erik Nyman, JLL, Peter Wiman, EY, Maryrose David, Savills, och Adam Tyrcha, Newsec, ger sin bild av transaktionsåret som står för dörren.
Kommentera
När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.