Image

COWI köper Flygfältsbyrån

BOLAG COWI har ingått avtal om att köpa konsultföretaget Flygfältsbyrån (FB). FB kommer tillsammans med COWIs nuvarande företag i Sverige att utgöra koncernens sjätte region: COWI Sverige. Efter sammanslagningen med FB kommer COWI att ha cirka 6 000 medarbetare.
Publicerad den 5 Augusti 2009

FB, som sysselsätter över 760 medarbetare, har huvudkontor i Göteborg samt därutöver åtta kontor i södra Sverige och ett i Frederikstad i södra Norge.

COWI:s och FB:s historia går 80 respektive 60 år tillbaks i tiden, och de två företagen har samarbetat på projektnivå sedan 1990-talet.

− FB och COWI är en perfekt matchning. Vi har länge eftersträvat ett närmare samarbete mellan våra två företag och är därför mycket glada över att vi har lyckats ingå detta avtal med FB:s ägare. Köpet av FB innebär en markant förstärkning av COWI:s organisation på den skandinaviska marknaden och vi räknar med att få stort utbyte av sammanslagningen, säger Lars-Peter Søbye, koncernchef för COWI.

Flygfältsbyrån är en teknikkoncern med verksamhet i bland annat bygg- och fastighetsbranschen.

COWI-koncernen är en ledande nordeuropeisk rådgivningsverksamhet med cirka 4 500 medarbetare. Bolaget tillhandahåller tjänster över hela världen inom ingenjörsteknik, miljö och samhällsekonomi, baserat på miljö- och samhällsbyggnadsmässig hänsyn.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Just nu: En tidigare Balder-topp frikänns från åtal om grovt insiderbrott

Juridik I april hölls hovrättsförhandlingar i det uppmärksammade Collector-målet där elva personer sedan tidigare är dömda i tingsrätten för insiderhandel i nischbanken som skedde under januari 2020. Nu har domen kommit och hovrätten frikänner samtliga inblandade utom en av de huvudmisstänkta före detta Balder-topparna som alltjämt döms för grovt insiderbrott även i hovrätten, den andre frikänns dock från åtalet om grovt insiderbrott. Fastighetssverige berättar mer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige