Image
Rutger Arnhult.
Rutger Arnhult. Bild: Corem

Corems planerade försäljningar för 6,9 miljarder avbryts

Transaktioner Corem kommunicerade i oktober att fyra separata avsiktsförklaringar tecknats, avseende avyttring av fastigheter till underliggande fastighetsvärden om sammanlagt drygt tolv miljarder kronor. Nu meddelar bolaget i ett pressmeddelande att två av affärer, motsvarande cirka 6,9 miljarder kronor, avslutas utan avtalad avyttring.
Publicerad den 11 December 2023

Corem meddelade i oktober att man tecknat avsiktsförklaringar för fyra separata affärer. Affärer till underliggande fastighetsvärden om drygt tolv miljarder kronor.

Två av avsiktsförklaringarna har resulterat i att avtal om avyttring tecknats och avyttring har genomförts. Affärerna avser avyttring av två kontorsfastigheter i Köpenhamn till ett underliggande fastighetsvärde om 3,9 miljarder kronor samt avyttring av 24 logistikfastigheter till ett underliggande fastighetsvärde om 1,2 miljarder kronor. Frånträden har gjorts den 29 respektive 30 november. De två andra avsiktsförklaringarna som kommunicerades har ej resulterat i avtalade avyttringar utan avslutats. Fortsatt pågår det proaktiva transaktionsarbetet i syfte att stärka balansräkningen och frigöra kapital för 2024 års obligationsförfall.
– I dagens transaktionsmarknad är det naturligt att inte alla transaktioner kommer i mål. Vi har ersatt dessa avbrutna affärer med ett antal nya nu pågående affärsdiskussioner och kommer genom selektiva avyttringar stärka vår balansräkning samt frigöra medel för lösen av våra obligationsförfall. Vi upplever att det finns en väl fungerande transaktionsmarknad. Hittills under året har vi nu genomfört 24 affärer, med ett brett spektrum av köpare och fastighetstyper, säger Rutger Arnhult, vd på Corem.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Corem Property Group på Branschguiden

Corem har sedan starten 2007 förvärvat, förvaltat och förädlat kommersiella fastigheter i Sverige och Danmark. Vi har ett långsiktigt perspektiv i allt vi gör och förvaltar fastigheterna med egen personal med målet att vara en riktigt bra affärspartner, med närhet till våra hyresgäster.

Genom 2021 års förvärv av Klövern kompletterades Corems bestånd av fastigheter för citynära logistik med Klöverns bredare fastighetsbestånd med tonvikt på kontor. Tillsammans är vi nu ett av Nordens ledande fastighetsbolag, med ett brett utbud av kommersiella lokaler och fortsatt foku...

Läs mer om Corem Property Group på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Lista: Rabatterna sjunker i sektorn – men dominerar fortsatt

Lista De noterade fastighetsbolagen på de två största listorna har nu alla lämnat sina bokslut för 2023 och man kan fortsatt konstatera att utefter substansvärdena som rapporterats så är det så att nästan alla bolagen handlas till rabatt på börsen, även om de minskat efter fastighetsrallyt på börsen under Q4. Här presenterar Fastighetssverige en färsk lista uppdaterad efter rapportfloden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige