Image
Eva Landén, vd för Corem.
Eva Landén, vd för Corem. Bild: Corem

Corem kontrollerar 98,5 procent i Klövern

Bolag Corem meddelade under torsdagen att man nu innehar totalt cirka 98,5 procent av de utestående aktierna i Klövern, motsvarande cirka 97,7 procent av rösterna.
Publicerad den 20 Augusti 2021

Den 29 mars 2021 lämnade Corem ett offentligt uppköpserbjudande till aktieägarna i Klövern att förvärva samtliga utestående stamaktier av serie A, stamaktier av serie B samt preferensaktier i Klövern mot vederlag i form av nyemitterade aktier i Corem, vilket justerades genom pressmeddelande den 19 april avseende stamaktier av serie B i Klövern. Corem meddelade den 15 juni 2021 att erbjudandet förklarades ovillkorat samt att acceptperioden förlängdes till 23 juni 2021. Den 24 juni 2021 meddelade Corem att acceptperioden förlängdes ytterligare, till 18 augusti 2021.

Den förlängda acceptperioden för erbjudandet löpte ut den 18 augusti 2021 och Corem meddelade under torsdagen att erbjudandet har accepterats i sådan utsträckning att Corem efter den förlängda acceptperioden innehar totalt cirka 98,5 procent av de utestående aktierna i Klövern, motsvarande cirka 97,7 procent av rösterna. Acceptperioden för erbjudandet förlängs inte och Corem har påkallat tvångsinlösen av minoritetsaktierna i Klövern.

Utbetalning av vederlag till de aktieägare som accepterat erbjudandet under den förlängda acceptperioden beräknas kunna påbörjas omkring den 24 augusti 2021. Erbjudandet förlängs ej med någon ytterligare acceptperiod.

Klöverns aktier har avnoteras från Nasdaq Stockholm med sista dag för handel den 20 juli 2021.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Corem Property Group på Branschguiden

Corem har sedan starten 2007 förvärvat, förvaltat och förädlat kommersiella fastigheter i Sverige och Danmark. Vi har ett långsiktigt perspektiv i allt vi gör och förvaltar fastigheterna med egen personal med målet att vara en riktigt bra affärspartner, med närhet till våra hyresgäster.

Genom 2021 års förvärv av Klövern kompletterades Corems bestånd av fastigheter för citynära logistik med Klöverns bredare fastighetsbestånd med tonvikt på kontor. Tillsammans är vi nu ett av Nordens ledande fastighetsbolag, med ett brett utbud av kommersiella lokaler och fortsatt foku...

Läs mer om Corem Property Group på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Fastator-toppen om krisbolagets utsatta läge

Bolag Med ett Fastator som redovisar minskat substansvärde, minskande omsättning och en ökande rörelseförlust har styrelseledamoten och tillförordnade vd:n Björn Rosengren inga svårigheter att hålla sig för skratt. Fastighetssverige fångade upp honom för att få hans syn på bolagets framtid.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige