Image
Coop Gotland öppnar restaurang och bygger lägenheter.
Coop Gotland öppnar restaurang och bygger lägenheter. Bild: Visbyark för Coop Gotland

Coop Gotland satsar – öppnar restaurang och bygger lägenheter

Bolag Coop Gotland öppnar till helgen restaurang i Visby. Det är den första fristående restaurangen inom Coop Gotland, och den första inom Coop. Restaurangen, Matkafé Öster, ligger i centrala Visby och kommer samarbeta med närmaste Coop-butik men drivas självständigt med egen krögare och eget uttryck. Samtidigt planerar Coop Gotland att bygga drygt 100 lägenheter i anslutning till butiken i bostadsområdet Gråbo i Visby.
Publicerad den 1 Februari 2024

– Vi är framförallt matbutiker som ska sälja bra mat, till bra priser och i bra butiker. Men vi är också platsutvecklare och möjliggörare. Vi är mångas första jobb, en plats där du hämtar paket, köper receptfria läkemedel och träffar dina grannar. Vi bygger nu vidare på den här traditionen och breddar vårt erbjudande till nytta för våra medlemmar och kunder, säger Frida Ganshed, vd Coop Gotland.

På Gotland finns nio butiker varav ett Stora Coop och åtta Coop butiker. I anslutning till butiken i området Gråbo i Visby vill Coop Gotland bygga 100 lägenheter.

– Vi vill vara en aktiv part på alla de platser vi har butiker. Coop har lång tradition av att ta ansvar i viktiga samhällsfrågor och tillgång till bostäder är en grundförutsättning i samhället. På Gråbo äger vi en stor tomt runt butiken och vi ser att vi skulle kunna utnyttja den ytan till många nya bostäder, något som behövs i Visby. Vi har lämnat in en ansökan om ny detaljplan som inrymmer drygt 100 bostäder. Nu väntar vi på regionens svar och därefter kommer vi leta efter rätt partner som vi tillsammans kan bygga bostäderna med, säger Frida Ganshed.

I Visby galleria öppnar Coop på lördag en ny restaurang, i samarbete med fastighetsägaren och en etablerad krögare. Restaurangen Matkafé Öster kommer att ha fullständiga rättigheter och ha fokus på lokala matvaror.

– I gallerian vill vi bidra till större flöde av kunder som kommer gynna både restaurangen, vår butik och övriga butiker i gallerian. I och med att restaurangen ligger nära butiken så kommer vi att samarbeta för att exempelvis minska matsvinnet från butiken. Vi hoppas att restaurangen ska lyfta hela gallerian, säger Frida Ganshed.

Fakta om Coop Gotland
Coop Gotland är en ekonomisk förening som ägs av mer än 32 000 medlemmar. På Gotland finns det totalt nio butiker, varav ett Stora Coop och åtta Coop butiker.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige