Image
M2 Gruppen säljer till Cernera i Jönköping.
M2 Gruppen säljer till Cernera i Jönköping. Bild: M2 Gruppen

Cernera köper fastighet i Jönköping av M2 Gruppen

Bolag M2 Asset Managements fastighetsverksamhet, M2 Gruppen, avyttrar fastigheten Älvringen 6 i Jönköping. Fastigheten omfattar 12 857 kvadratmeter kommersiell yta. Köpare är Cernera Fastigheter.
Publicerad den 28 December 2023

Fastigheten Älvringen 6 i Jönköping, gamla Eurostop, byter ägare. Det är M2 Asset Managements fastighetsverksamhet, M2 Gruppen, som avyttrar. Köpare är Boråsbaserade bolaget Cernera Fastigheter AB. Fastigheten frånträds den 28 december 2023.

– Vi är glada att expandera vårt förvaltningsbestånd till Jönköping. För att attrahera ytterligare hyresgäster har tidigare fastighetsägaren gjort stora investeringar i fastigheten och hotellet. Vi ser med tillförsikt fram emot att fortsätta utveckla fastigheten med både befintliga och nya hyresgäster, säger Oskar Malmén som är vd på Cernera.

– Vi fortsätter att avyttra fastigheter som inte är strategiskt viktiga för oss. M2 Gruppen har efter avyttringen fortsatt en direktägd fastighetsportfölj om cirka tre miljarder kronor, med relativt låg belåning. Så här vid årets slut kan vi konstatera att 2023 har varit ett intensivt år för M2 Gruppen, inte minst med avseende på en mängd transaktioner. Jag vill tacka alla medarbetare och även rådgivare som möjliggjort detta, säger M2 Gruppens vd Jakob Mörndal.

Fastigheten omfattar 12 857 kvadratmeter kommersiell yta. M2 förvärvade fastigheten år 2011. M2s legala rådgivare i samband med avyttringen av fastigheten var Walthon Advokater. Panreal har agerat säljarens rådgivare.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige