Image
Fastigheten i Täby som CBRE IM förvärvat.
Fastigheten i Täby som CBRE IM förvärvat. Bild: CBRE IM

CBRE IM köper bostadsfastighet från Aros i Täby

Transaktioner CBRE Investment Management, på uppdrag av en av bolagets fonder, har förvärvat en bostadsfastighet i Täby från Aros Bostad.
Publicerad den 18 Oktober 2023

Aros Bostad har färdigställt och lämnat över den första etappen av bostadsprojektet Viggby Ängar i Täby. Projektet såldes till CBRE Investment Management som del av en hyresrättsaffär i juli 2021.

Den nybyggda fastigheten omfattar 102 bostäder om totalt cirka 7 530 kvadratmeter beläget i det attraktiva Täby i Storstockholm, nära en ny Lidl- och tennisanläggning. Fastigheten förväntas locka familjer som vill dra nytta av områdets attraktiva läge nära vatten och gröna fält, samt dess utbud av idrottsanläggningar, samhälsservice och skolor. Fastigheten kan nås med bil, buss eller spårvagn och Stockholms centralstation ligger cirka 20 minuter bort med bil, eller 40 minuter med buss eller tåg.

Fastigheten är klassad som BREEAM Excellent, Svanen, Miljöbyggnad (MB) eller liknande kategorisering.

Jenny Nygren, transaction manager, Nordics, CBRE IM, säger:

– Det är en spännande möjlighet att förvärva ett bostadshus i ett utmärkt läge, nära etablerade knutpunkter för vidare utveckling. Hyrestillväxten förväntas vara fortsatt stark i Stockholm, understödd av fortsatt befolkningstillväxt, en ihållande obalans mellan utbud och efterfrågan och därav följande låga vakansgrader.

Jenny Tuleby, transaktionschef, Norden, på CBRE IM, kommenterar:

– Detta förvärv representerar ännu ett solitt tillskott till vår nordiska plattform och är i linje med CBRE IM:s strategi att expandera sin portfölj av medelstora bostadstillgångar i Norden och över hela Europa.

Totalt omfattar Viggby Ängar fyra etapper med 283 bostäder fördelat på hyreslägenheter, bostadsrättslägenheter och radhus.

– Vi är nöjda med att lämna över ett fint hyresrättsprojekt, på utsatt tid, till köparen CBRE Investment Management. Viggby Ängar är ett bra exempel på hur Aros Bostad arbetar med att anpassa upplåtelseformen utifrån vad som efterfrågas på marknaden. Ursprungligen planerade vi för enbart bostadsrätter men har efterhand ställt om två etapper till hyresrätter, vilka har sålts till två olika investerare, säger Magnus Andersson, vd, Aros Bostad.

- Anthon Näsström
anthon@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige