Image
Bild: Catena

Catena tecknar nytt hyresavtal med Nowaste Logistics

Uthyrning Tredjepartslogistikföretaget Nowaste Logistics flyttar nu in i en nybyggd logistikanläggning på Logistikposition Tostarp i Helsingborg. Samtidigt pågår även en tillbyggnation av befintliga lokaler på området.
Publicerad den 14 Oktober 2022

Catena har tecknat ett sjuårigt hyresavtal med Nowaste Logistics gällande en nyligen färdigställd logistikanläggning om 16 169 kvadratmeter på Logistikposition Tostarp. Den totala investeringen för den nya anläggningen uppgick till cirka 135 miljoner kronor och finansieras via egna medel och tillgängliga krediter. Uppskattat driftnetto blir cirka 9,4 miljoner kronor. Den nya logistikanläggningen blir certifierad enligt Miljöbyggnad Silver och på taket installeras en solcellsanläggning.

Nowaste Logistics är en snabbväxande aktör inom tredjepartslogistik med verksamhet i flera anläggningar på Logistikposition Tostarp och på en av dem pågår även ett tillbyggnationsprojekt. Tillbyggnationen beräknas vara färdigställd i november 2022 och väntas tillföra cirka 5 000 kvadratmeter till anläggningen.
– Nowaste Logistics är en framgångsrik aktör inom tredjepartslogistik som därmed har behov av nya ytor, tack vare ett nära och långsiktigt samarbete där båda parter ser möjligheter kan vi hjälpa dem att fortsätta växa med sina kunder, säger Göran Jönsson, Catenas regionchef i Helsingborg.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Artikelserien del 4: Från ruinens brant till lyckad rekonstruktion

Bolag Ett turbulent år. Så kan man sammanfatta året mellan 2019 till 2020 för Real Holding. Men de lyckades vända på skutan trots att rekonstruktionen tog mer än ett år att genomföra. Det läser du här mer om i Fastighetssveriges fjärde del i artikelserien om konkurser och rekonstruktioner vi minns.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige