Image
Den nya anläggningen blir 13 700 kvadratmeter stor.
Den nya anläggningen blir 13 700 kvadratmeter stor. Bild: Catena

Catena bygger nytt i Malmö

Uthyrning Catena bygger en ny logistikanläggning med omfattande ytor för kontor i Malmö, en investering om totalt 195 miljoner kronor. Ett nioårigt hyresavtal är tecknat med e-handelsföretaget Rugvista.
Publicerad den 11 December 2023

Den nya anläggningen blir 13 700 kvadratmeter stor och uppförs på fastigheten Sockret 4 i Malmö, på vilken även en annan av Catenas logistikanläggningar om 18 600 kvadratmeter nyligen har färdigställts för Lekia. Läget i Malmö mellersta hamnområde är mycket centralt med närhet till järnväg och snabb access till både E6 och E20. Totalt omfattar fastigheten 42 000 kvadratmeter tomtyta som nu blir helt bebyggd. Den nya anläggningen miljöcertifieras och på taket installeras solceller.

Hyresgästen Rugvista, erbjuder onlineförsäljning av mattor, har en stark marknadsposition på den europeiska marknaden och är noterade på Nasdaq First North Premier. Rugvista har tecknat ett nioårigt hyresavtal med Catena och kommer att placera sitt huvudkontor i de nya lokalerna som därmed inrymmer både lager, logistik och en omfattande kontorsdel.

– Vid inflyttning kommer cirka 100 medarbetare arbeta i de nya moderna lokalerna som är anpassade efter vår verksamhet. Vi uppskattar särskilt att hållbara lösningar är en del av såväl byggprocessen som den färdiga anläggningen och ser fram emot det fortsatta samarbetet med Catena, säger Rugvistas vd Michael Lindskog.

Etableringen utgör ytterligare ett led i Catenas arbete att bidra till en mycket spännande utveckling av Malmös hamnområden, där Catena tillför nya och genomtänkta logistikanläggningar som bidrar till områdets attraktivitet.

– Vi är oerhört stolta över att vara drivande i förvandlingen av området och över att vi kan välkomna Rugvista till en arbetsplats som verkligen ligger helt i linje med vår filosofi att lager- och logistikanläggningar också ska vara attraktiva arbetsplatser där människor trivs och utvecklas, säger Catenas regionchef Fredrik Renå.

Sammanfattning
Logistikanläggningens uthyrningsbara yta omfattar 13 700 kvadratmeter
Investeringen väntas uppgå till 195 miljoner kronor
Beräknat driftnetto uppgår till cirka 13,8 miljoner kronor
Hyresgästen Rugvista har tecknat ett nioårigt hyresavtal
Anläggningen miljöcertifieras
Byggnationen inleds under första kvartalet 2024 med beräknad inflyttning sommaren 2025

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Lista: Rabatterna sjunker i sektorn – men dominerar fortsatt

Lista De noterade fastighetsbolagen på de två största listorna har nu alla lämnat sina bokslut för 2023 och man kan fortsatt konstatera att utefter substansvärdena som rapporterats så är det så att nästan alla bolagen handlas till rabatt på börsen, även om de minskat efter fastighetsrallyt på börsen under Q4. Här presenterar Fastighetssverige en färsk lista uppdaterad efter rapportfloden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige