Image
Martin Johanson, Catellas CIO och CAIO.
Martin Johanson, Catellas CIO och CAIO. Bild: Catella/Istock

Catella genomför digital transformation i tolv länder

Teknik Fastighetsinvesteringsgruppen Catella inleder ett strategiskt partnerskap med Sopra Steria, en ledande europeisk tjänsteleverantör inom digitala lösningar, för att genomföra en omfattande affärstransformation som syftar till att modernisera och effektivisera IT-verksamhet i samtliga tolv länder där Catella har verksamhet. Genom transformationen vill Catella med ny teknik, molnlösningar och ökad cybersäkerhet skapa en än mer konkurrenskraftig och datadriven verksamhet inom fastighetssektorn.
Publicerad den 10 Oktober 2024

Sopra Steria är en europeisk tjänsteleverantör inom digital transformation med över 60 000 anställda i 30 länder, specialiserat på molnlösningar, cybersäkerhet och automatisering av affärsprocesser. Målet med transformationen är att frigöra tid och resurser från rutinmässiga IT-uppgifter, så att Catella i stället kan fokusera på innovation och affärsutveckling. Sopra Steria hjälper Catella att effektivisera IT-drift i tolv länder och 25 städer. Det innebär att företagets tekniska plattformar och processer moderniseras med hjälp av avancerade molnteknologier och automatisering.
– Denna transformation är inte bara en teknisk uppgradering – det handlar om att ge våra team möjlighet att utnyttja varandras styrkor och vår kollektiva intelligens för att fatta smartare, datadrivna beslut och leverera ännu mer värde till våra kunder och andra intressenter. Genom att placera data och AI i centrum av vår verksamhet kan vi skapa överlägset värde samtidigt som vi stärker vår konkurrenskraft, säger Martin Johanson, CIO och Chief AI Officer på Catella.

Beslutet att samarbeta med Sopra Steria har tagits mot bakgrunden av deras förmåga att täcka alla Catellas marknader och säkerställa en smidig och effektiv övergång i hela Europa. Deras expertis inom cybersäkerhet och efterlevnad tillför en viktig trygghet för transformationen. Företaget har visat djup förståelse för Catellas verksamhet och en stor samarbetsvilja med Catellas lokala teknikpartners för att skräddarsy lösningar efter specifika marknadsbehov.
– I en komplex, multinationell transformation som vår är det lätt att organisationsskillnader saktar ner processen eller avleder fokus. Genom att hålla fokus på affärsresultat och säkerställa att varje beslut stödjer vårt bredare mål om att Vinna Tillsammans, kan vi övervinna dessa utmaningar och driva framåt med hastighet och precision, säger Martin Johanson.

– Detta partnerskap belyser den hastighet och effektivitet som kan uppnås med rätt personer, teknik och vision. Catellas moderna och holistiska synsätt, i kombination med vår kompetens och förmåga, skapar förutsättningar för en snabb, kostnadseffektiv och framtidssäker transformation. Vi är stolta över att stödja Catella i deras förnyelse och vi ser fram emot att leverera en paneuropeisk lösning som täcker hela deras tekniska behov. Detta inkluderar vårt standardtjänsteutbud och våra konsulttjänster, säger Amir Hantash, Business Unit Director, och Markus Deijfen, Senior Account Manager på Sopra Steria.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så vill Niam växa inom bostadssegmentet

Bolag Niam stärker sin bostadssatsning med ytterligare en fastighet i Stockholm. Efter förvärvet av 203 lägenheter i Barkarbystaden från Citycon berättar Henrik Gerdin, fondchef på Niam, om bolagets målsättning inom segmentet, vilka marknaderna man tittar på att investera i och vilka boxar som behöver checkas av för att en fastighet ska klassas som intressant.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige