Image
CAB Group AB flyttar in i Castellums fastighet Repslagaren 24 på Stortorget 22 i Örebro.
CAB Group AB flyttar in i Castellums fastighet Repslagaren 24 på Stortorget 22 i Örebro. Bild: Castellum

Castellum hyr ut i centrala Örebro

Uthyrning Höghuset Repslagaren 24, längst ner på Stortorget i Örebro, får ny hyresgäst. Länsstyrelsen har suttit i fastigheten sedan 1994 och dessförinnan var det polishus och häkte från 1958 då fastigheten byggdes. Men nu är det dags för ett skifte. CAB Group AB samlar sin verksamhet – som i dag är utspridd – och flyttar in i huset 2025.
Publicerad den 5 December 2023
Nicklas Westberg. Bild: Castellum
Nicklas Westberg.

CAB Group AB utvecklar system för underhållsprocesser inom fordons- och fastighetsbranschen. De är en befintlig hyresgäst hos Castellum och har länge haft sitt kontor på Stortorget 11 där de har expanderat inom fastigheten under många år. CAB Group AB hyr även en verkstad och kontor på Stortorget 20 samt utbildningslokaler på Aspholmen av Castellum. Nu samlas verksamheterna i Repslagaren 24 och nya huvudentrén blir på Stortorget 22.

CAB Group AB kommer att ha fem plan i höghuset; markplan och fyra våningar upp, med option på ett sjätte plan. Den lägre delen av fastigheten längs Stortorget och den del av fastigheten som ligger på innergården kommer fortsatt disponeras av företaget.
– Vi är glada att kunna erbjuda CAB Group AB samlade lokaler i city. Repslagaren 24 är en stor byggnad med många våningsplan och lämpar sig väl för ett större expansivt företag. CAB Group AB kommer ha tillgång till 4 450 kvm där de kan samla sina verksamhetsdelar. Vi kan också avslöja att när allt står klart kommer de även ha tillgång till en jättefin takterrass mot innergården, säger Nicklas Westberg, affärsområdeschef, Castellum Örebro.

Renovering av fastigheten kommer att påbörjas juli 2024 och därefter kommer en hyresgästanpassning att pågå fram till preliminär inflyttning 1 maj 2025.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ställer sig NCC till planerna på Oceanas återuppbyggnad

Bolag För en vecka sedan slog drömmarna om en vattenpark i Göteborg till sommaren i spillror. En brand bröt ut i Lisebergs kommande satsning Oceana, där NCC stod för uppbyggnaden. Nu finns beslut från Lisebergs styrelse att ur askan på nytt låta uppföra den över 13 000 kvadratmeter stora byggnaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige