Image

Byggvarslen tredubblades nästan i september

Bygg Antalet personer som varslades inom byggbranschen var nästan tre gånger så stort i september jämfört med samma månad förra året.
Publicerad den 31 Oktober 2012

Enligt Byggvärlden varslades 893 personer i den svenska byggbranschen om uppsägning i september, jämfört med 308 förra året.

- Verkligheten har hunnit ikapp skulle man kunna säga. Att det går dåligt för byggbranschen är delvis ett resultat av den allmänna konjunkturen men det kan också bero på andra faktorer som exempelvis tidsplaner för investeringar, säger Clas Olsson, analyschef på Arbetsförmedlingen, till Byggvärlden.

Johan Deremar, nationalekonom på Sveriges byggindustrier (BI), tycker att politikerna måste agera. Han vill att riksbanken i Sverige sänker räntan och att regeringen ska tidigarelägga vissa byggprojekt.

- Vi välkomnar ambitionshöjningen i infrastrukturpropositionen men satsningarna ligger långt fram i tiden, vi skulle vilja se en närtidssatsning. Kostnadsläget är pressat nu så man skulle få mer infrastruktur för pengarna än när ekonomin går på högtryck, säger han till Byggvärlden.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige