Image

Bygg-Göta köper Bauhaus i Sisjön

Transaktioner Bygg-Göta köper Bauhausfastigheten i Sisjön, södra Göteborg, av Alaska Fastigheter.
Publicerad den 23 November 2018
Bygg-Göta köper Bauhaus-fastigheten i Sisjön. Bild: Panreal
Bygg-Göta köper Bauhaus-fastigheten i Sisjön.

Byggnaden omfattar cirka 17 000 kvadratmeter och är fullt uthyrd till Bauhaus på ett långt hyresavtal och invigdes i slutet av september 2016. Fastigheten har beteckningen Högsbo 37:2 och är belägen i hjärtat av Sisjöns handelsområde.

Bygg-Göta tillträder den 29 november.

Försäljningen har skett i en strukturerad process, där Panreal har agerat säljarens rådgivare. Werks Advokater har varit legal rådgivare i affären.

– Försäljningen av Bauhaus är ett led i den process vi befinner oss i, där vi nu ska fokusera på att skapa bästa möjliga förutsättningar för att kunna driva den betydande utveckling Sisjön står inför. Det känns samtidigt väldigt roligt att Bygg-Göta, som en lokal och långsiktig ägare, väljer att gå in i Sisjön, säger Lars-Åke Alexandersson, delägare Alaska Fastigheter.

– Investeringen ger Bygg-Göta ett tillskott med en bra handelsfastighet som förstärker nuvarande innehav av de bilanläggningar vi idag äger och förvaltar i Eklanda. Den relativt nya fastigheten stämmer väl överens med vår strategi som inriktar sig på fastigheter vilka innehar bra kvalite med moderna tekniska funktioner, säger Ronny Persson, vd på Bygg-Göta.

Sisjön är inte bara en del av Nordens största verksamhetsområde utan är även, tillsammans med handelsfastigheten 421 i södra Högsbo, den största externhandelsdestinationen i Göteborgsregionen med mer än 140 000 kvadratmeter handelsyta. Sisjön står dessutom inför en mycket stor expansion. Totalt kommer över 100 000 kvadratmeter kommersiella lokaler att tillföras området under den kommande 5–7-årsperioden, där Alaska kommer att stå för den absoluta merparten av denna utveckling. Utöver detta innefattar aktuella planer tillskapande av totalt cirka 6 000 nya lägenheter inom en kilometers radie från fastigheten.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Panreal på Branschguiden

Panreal är en partnerägd rådgivare som erbjuder kvalificerad transaktionsrådgivning och projektledning vid bolagsöverlåtelser på den svenska fastighetsmarknaden.

Firman erbjuder heltäckande rådgivningstjänster och service till alla slags investerare – allt från bygg- och fastighetsutvecklingsbolag till institutioner, fonder och onoterade bolag.
Genom en kombination av starkt engagemang, djup kunskap om fastighetsmarknaden och stor erfarenhet av bolagsaffärer är Panreal en självklar partner i transaktioner där optimal värdetillväxt är en förutsättning.

Panreal är...

Läs mer om Panreal på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Johan Almquist tar in Kiss och Abba i coworking-världen

Bolag Johan Almquist är ägare till och vd för coworkingaktören A house. Han har vad han själv kallar "en brokig bakgrund", vilket, enligt honom själv, beror på att han hela tiden gjort enbart saker som han tycker är roliga. Som, till exempel, att köpa rättigheterna till bandet Kiss hela musikkatalog. – Jag har gått efter vad som vore kul att lära sig och jag har också hela tiden haft en längtan efter att lära mig nya saker.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige