Image

Boställshusen blir hotell

BYGG Om drygt ett år får Stockholm ett nytt hotell i en unik miljö. Då öppnas dörrarna till Hotel Skeppsholmen i nuvarande Boställshusen. Hotel Skeppsholmen kommer att drivas av Nobis AB och är en del i Statens fastighetsverks vision om en mer levande och välkomnande holme.
Publicerad den 22 Oktober 2008

Östra- och västra boställshuset ligger bredvid varandra, snett nedanför Moderna museet på Skeppsholmen. Att de ibland även kallas Långa raden är naturligt då de tillsammans bildar en iögonfallande lång byggnad.

- Skeppsholmen och Kastellholmen har unika kulturvärden som vi vidareutvecklar på olika sätt. I vårt förvaltningsprogram för Skeppsholmen/Kastellholmen från 2007 står bland annat att vi vill skapa en mer öppen och kreativ mötesplats för stockholmare och turister. Att vi nu, tillsammans med Nobis, förvandlar Boställshusen till Hotel Skeppsholmen ligger i linje med detta arbete, säger Ulf Tomner, fastighetschef på Statens fastighetsverk.

Byggnaderna, som renoveras varsamt, får bland annat nya el- och rörledningar. Dagens krav på tillgänglighet innebär att nya hissar installeras och material som kalksten, trä och puts har valts för att skapa rätt känsla.

- Läget på Skeppsholmen och det spännande mötet mellan den historiska byggnaden och den moderna designen gör det här hotellet unikt, säger Ralf Thalén på Nobis, projektansvarig för Hotel Skeppsholmen. Hotellet blir ett attraktivt tillskott i Nobiskoncernen där vi tar med oss det bästa från våra tidigare varumärken. Hemma-hos-känslan och den personliga charmen från Hotel J och de kulinariska traditionerna från Operakällaren till exempel.

Bakom Hotel Skeppsholmens arkitektur och inredning står Erséus Arkitekter AB genom Peter Erséus/Gunhild Skoog Jägbeck samt Claesson Koivisto Rune.

Tillsammans har de utgått från kvaliteterna i byggnaden från 1699 och adderat de moderna inslagen.

Hotellets konstnärliga tema är \″Dimma\″ - ett naturligt och evigt skönhetsfenomen som inbjuder till kontemplation och ger en känsla av mystik. Ordet dimma knyter på ett naturligt sätt även an till närheten till vattnet och Skeppsholmens marina historia.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Alvendal om produktivitetsbetänkandet: "Kraftig överbyråkratisering i Sverige"

Bostäder I veckan kom Produktivitetskommissionen med sitt delbetänkande, med Kristina Alvendals rapport som bilaga. Fastighetssverige tog ett snack med Alvendal om hennes tankar kring rapporten, delbetänkandet och vägen framåt för svenskt bostadsbyggande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige