Östra- och västra boställshuset ligger bredvid varandra, snett nedanför Moderna museet på Skeppsholmen. Att de ibland även kallas Långa raden är naturligt då de tillsammans bildar en iögonfallande lång byggnad.
- Skeppsholmen och Kastellholmen har unika kulturvärden som vi vidareutvecklar på olika sätt. I vårt förvaltningsprogram för Skeppsholmen/Kastellholmen från 2007 står bland annat att vi vill skapa en mer öppen och kreativ mötesplats för stockholmare och turister. Att vi nu, tillsammans med Nobis, förvandlar Boställshusen till Hotel Skeppsholmen ligger i linje med detta arbete, säger Ulf Tomner, fastighetschef på Statens fastighetsverk.
Byggnaderna, som renoveras varsamt, får bland annat nya el- och rörledningar. Dagens krav på tillgänglighet innebär att nya hissar installeras och material som kalksten, trä och puts har valts för att skapa rätt känsla.
- Läget på Skeppsholmen och det spännande mötet mellan den historiska byggnaden och den moderna designen gör det här hotellet unikt, säger Ralf Thalén på Nobis, projektansvarig för Hotel Skeppsholmen. Hotellet blir ett attraktivt tillskott i Nobiskoncernen där vi tar med oss det bästa från våra tidigare varumärken. Hemma-hos-känslan och den personliga charmen från Hotel J och de kulinariska traditionerna från Operakällaren till exempel.
Bakom Hotel Skeppsholmens arkitektur och inredning står Erséus Arkitekter AB genom Peter Erséus/Gunhild Skoog Jägbeck samt Claesson Koivisto Rune.
Tillsammans har de utgått från kvaliteterna i byggnaden från 1699 och adderat de moderna inslagen.
Hotellets konstnärliga tema är \″Dimma\″ - ett naturligt och evigt skönhetsfenomen som inbjuder till kontemplation och ger en känsla av mystik. Ordet dimma knyter på ett naturligt sätt även an till närheten till vattnet och Skeppsholmens marina historia.
Presenteras av Fastighetsägarna Service
Presenteras av Fastighetsägarna Service
Presenteras av Brandskyddsföreningen
Presenteras av CDVI
Bostäder Påfrestningarna i bygg- och fastighetsbranschen de senaste åren har varit många och stora; pandemi, krig, kraftigt höjda kostnader har gjort det svår för fastighetsutvecklare att få ihop kalkylerna. Nu börjar branschen skönja en ljusning. Hur ser engagemanget i norra Sverige ut, hur har de statliga stöd som riktats mot industriorterna i norr påverkat branschens planer? David Sundström, vd Lindbäcks Bygg, berättar om framtida och pågående projekt i Skellefteå och vilka utmaningarna och möjligheterna är.
Kommentera
När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.