Image
Bonava köper cirka 150 byggrätter i Haninge.
Bonava köper cirka 150 byggrätter i Haninge. Bild: Istock

Bonava förvärvar cirka 150 byggrätter i Haninge

Transaktioner Bonava har tecknat avtal om förvärv av fyra fastigheter om 90 000 kvadratmeter i Haninge, där Bonava avser att uppföra cirka 150 svanenmärkta bostäder. Säljaren är en privat fastighetsutvecklare och affären uppgår till 153 miljoner kronor i underliggande fastighetsvärde. Tillträde till fastigheterna äger rum under det tredje kvartalet 2022 och produktion av de första bostäderna förväntas ske efter fastställd detaljplan, tidigast 2026.
Publicerad den 30 Juni 2022

– Med det här markförvärvet säkrar vi en framtida produktionsvolym i Haninge, en kommun som växer och som vi har goda erfarenheter av att verka i. Vi har för närvarande ett hundratal lägenheter i produktion i Vega och har tidigare även byggt ett grannskap bestående av 90 enfamiljshus i Nedersta. Vi ser fram emot att delta i det kommande detaljplanearbetet, säger Anne Schönberg, regionchef Stockholm, Bonava Sverige.

Den aktuella marken inbegriper 90 000 kvadratmeter och är belägen i Vendelsö-Gudö, Haninge, där Bonava planerar för ett grannskap med blandande upplåtelseformer, varav merparten enfamiljshus. Projektet kommer att uppföras i ett område med närhet till skolor, förskolor och service. Området ligger naturskönt med bland annat Drevviken och Långsjön på promenadavstånd.

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

EU-satsning för energieffektiva bostäder testas i Göteborg

Energi/miljö Ett nytt EU-projekt, ThumbsUp, ska utveckla och demonstrera energilagringslösningar i bostäder. Projektet, som involverar 19 företag, universitet och forskningscentra, koordineras av Veolia i Spanien, medan svenska Johanneberg Science Park samordnar hur lösningen ska testas. Detta sker i Göteborg på HSB Living Lab, en av tre demonstrationsplatser.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige