Image

Bohman ny chef för Akademiska Hus i Uppsala

Karriär Peter Bohman har utsetts till tillförordnad regiondirektör för Akademiska Hus Region Uppsala. Avgående regiondirektör, David Carlsson, behåller sin tjänst som regiondirektör i Akademiska Hus region Norr och kommer dessutom att i större omfattning arbeta med företagsgemensamma frågor för hela Akademiska Hus utveckling.
Publicerad den 1 April 2014

Akademiska Hus Region Uppsala är en av sex regioner i Akademiska Hus, ett av Sveriges största fastighetsbolag. Regionen bygger och utvecklar kunskapsmiljöer för universitet och högskolor i Uppsala och Gävle. De största kunderna är Uppsala universitet och Sveriges lantbruksuniversitet (SLU).

Peter Bohman har arbetat på Akademiska Hus, region Uppsala, som biträdande regiondirektör och fastighetschef sedan oktober 2013, då han lämnade Swedavia efter14 år som bland annat terminalchef och jourhavande flygplatsdirektör.

- Trots min relativt korta tid här på Akademiska Hus har jag lärt mig massor och jag har sett hur vi verkligen kan bidra till att utveckla våra kunders verksamheter. Det känns jättespännande att ta över i det utvecklingsskede vi är i nu, säger Peter Bohman.

Peter Bohman tillträder tjänsten den 1 maj. Han blir direkt underställd vd och ingår i Akademiska Hus företagsledning.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Tandläkaren tar amerikanska burgarkedjan till Sverige: "Fastighetsägare kommer kräva att vi kommer"

Handel Den hajpade amerikanska hamburgerkedjan Five Guys kommer till Sverige i höst – och det gör den med hjälp av en svensk tandläkare. Noel Abdayem är serieentreprenören som står bakom NCPA Capital som har fått masterfranchise-rättigheterna för hamburgerkedjan – målet är minst 20 restauranger på fem år varav hälften i Sverige. För Fastighetssverige berättar han om varför han ger sig in i restaurangbranschen, hans långa kärlek till den amerikanska kedjan och risken han tar i att etablera ännu en hamburgerkedja på en redan överhettad marknad.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige