Image
AMF Fastigheter ger nytt liv åt anrika Jakobsbergsgatan 24.
AMF Fastigheter ger nytt liv åt anrika Jakobsbergsgatan 24. Bild: AMF Fastigheter

Bilder: AMF fortsätter förnya Mood District

Bygg/Arkitektur AMF Fastigheter visar nu upp planerna på utvecklingen och ombyggnationen av anrika Jakobsbergsgatan 24. Med höga hållbarhetsambitioner växer en flexibel och långsiktig kontorsfastighet fram.
Publicerad den 5 Oktober 2022
AMF fortsätter att förnya Mood District. Bild: AMF Fastigheter
AMF fortsätter att förnya Mood District. AMF fortsätter att förnya Mood District. Bild: AMF Fastigheter
AMF fortsätter att förnya Mood District.

I dag presenterar AMF Fastigheter nästa steg i omvandlingen av Mood District: Jakobsbergsgatan 24. Fastigheten som har varit i AMF Fastigheters ägo sedan 2013, ska med hållbarhet i fokus byggas om till en modern och flexibel kontorsfastighet. Byggstart sker under nästa år och inflyttning planeras till 2024.
– Det gamla telegrafhuset är en av citys mest kulturhistoriskt värdefulla byggnader. Med ombyggnationen ser vi till att kulturvärdet bevaras – samtidigt som vi gör fastigheten hållbar för framtidens behov. Vi ser fram emot att snart kunna välkomna fler innovativa bolag till en modern arbetsplats i Stockholms mest mångfacetterade och dynamiska stadsdelar, säger Tove Törneman, projektchef för Jakobsbergsgatan 24 på AMF Fastigheter.

Den uthyrbara ytan omfattar drygt 15 000 kvadratmeter fördelat på tre byggnader i kvarteret mellan Regeringsgatan, Jakobsbergsgatan och Lästmakargatan. Omvandlingen görs med höga ambitioner för minskat klimatavtryck, i såväl byggfas som framtida förvaltning.
– Med den här omvandlingen går vi längre än vad som är vanligt i branschen. Vi beräknar klimatavtrycken tidigare i projekteringsfasen vilket möjliggör löpande justeringar för att reducera koldioxidutsläppen. Här ska framtidens bolag kunna växa, krympa och förnyas, utan att stora, klimatbelastande ombyggnationer måste göras, säger Tove Törneman.

Jakobsbergsgatan 24 är den fjärde pusselbiten i kvartersstaden Mood District. Huset kommer rymma gemensamma lokaler och gårdar för möten, events, konferenser och utställningar samt en bemannad reception hjälper till med tjänster som underlättar livet för de som vistas och arbetar där.
– Med utvecklingen av Jakobsbergsgatan 24 fortsätter nu en tio år lång förvandling av Mood District. Vi har gått från döda, mörka bakgator som ingen trodde på till ett av Stockholms mest attraktiva och levande kontorsområden. Detta tack vare långsiktig stadsutveckling som ger plats åt restauranger, butiker och caféer och skapar liv under stora delar av dygnet, säger Jenny Sivervik, marknadsområdeschef på AMF Fastigheter.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

EU-satsning för energieffektiva bostäder testas i Göteborg

Energi/miljö Ett nytt EU-projekt, ThumbsUp, ska utveckla och demonstrera energilagringslösningar i bostäder. Projektet, som involverar 19 företag, universitet och forskningscentra, koordineras av Veolia i Spanien, medan svenska Johanneberg Science Park samordnar hur lösningen ska testas. Detta sker i Göteborg på HSB Living Lab, en av tre demonstrationsplatser.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige