Image
Moody's bekräftar Fabeges Baa2 rating med fortsatt negativa utsikter.

Moody's bekräftar Fabeges Baa2 rating – fortsatt negativa utsikter

Bolag I november 2023 bekräftade Moody's Fabege rating Baa2 med negativa utsikter. Moody´s har nu bekräftat oförändrad rating, det vill säga betyget Baa2, negative outlook.


Discorummet kan bli en storfavorit hos kollegorna på AMF Fastigheter.

Hjärnan i fokus när AMF "labbar" framtidens kontor

Bygg/Arkitektur Med hjärnan i fokus. Så kan man kanske sammanfatta hur AMF Fastigheter tillsammans med Merry Monday tagit sig an det nya huvudkontoret. I hjärtat av Mood-huset så kommer kollegorna med start måndag välkomnas in i tre av årets årstider. Fastighetssverige var där för att få ta del av de tankar som format det framtidsspanande kontorslandskapet.


AMF Fastigheters nya kontor.

AMF Fastigheter byter stil med kontorsflytt

Uthyrning I slutet av maj flyttar AMF Fastigheter in i nya kontorslokaler i Moodkvarteret i centrala Stockholm. Flytten går från ett mer traditionellt kontor till att bli en del av den öppna mötes- och handelsplatsen Mood.


Handelsplatsen Mood i Stockholm.

Ny flaggskeppsbutik öppnar i Moodkvarteren

Uthyrning Handelsplatsen Mood i centrala Stockholm väljer att stärka sitt utbud inom modesegmentet. Till hösten öppnar en ny flaggskeppsbutik i premiumläget Mäster Samuelsgatan/Regeringsgatan. MQ, som har handplockats för att bredda erbjudandet i Moodkvarteret, öppnar en butik på 400 kvadratmeter. Butiken kommer att bli en plattform för MQ för att möta kunderna genom olika events och för B2B-samarbeten.


Linklaters flyttar in i nya lokaler på Jakobsbergsgatan 24 som tillhör AMF Fastigheter.

Linklaters till AMF:s Moodkvarter

Uthyrning AMF Fastigheter välkomnar ytterligare ett spännande företag till sitt projekt Jakobsbergsgatan 24 när den internationella advokatbyrån Linklaters flyttar till nya lokaler. Fastigheten som just nu genomgår en omfattande omdaning är en viktig del av AMF Fastigheters fortsatta utveckling av Moodkvarteret.


Moodkvarteren, där Oxen Större 21 ligger.

Volvo Cars förlänger med AMF Fastigheter

Uthyrning Volvo Cars har haft verksamhet i fastigheten Oxen Större 21 i hjärtat av Moodkvarteret i Stockholm sedan 2019.


Annica Ånäs, vd för Atrium Ljungberg.

Moody’s bekräftar Atrium Ljungbergs rating till Baa2 med negative outlook

Bolag I april 2023 bekräftade Moody’s Atrium Ljungbergs rating på Baa2 men ändrade utsikterna från stabila till negativa. Moody’s har nu bekräftat oförändrad rating, det vill säga Baa2 med negative outlook.


Bankerna har möjlighet att ta emot de stora obligationsförfallen enligt Moody's.

"I bästa fall ser vi inga tvångsförsäljningar"

Ekonomi/Finansiering Under Seprefs seminarium om Finansieringen av fastigheter talade Maria Gillholm, senior credit officer på Moody's, om deras syn på den svenska marknaden och vilka utmaningar den står inför. Så länge bankerna behåller aptiten finns inget att oroa sig för menar hon.


Moodys drar tillbaka kreditbetyg för Balder.

Moody's drar tillbaka kreditbetyg för Balder

Bolag Kreditvärderingsinstitutet Moody's drar tillbaka sitt kreditbetyg för Balder på grund av otillräcklig information för att kunna bibehålla en bevakning, detta enligt ett pressmeddelande.


David Mindus, vd för Sagax.

Sagax får höjd kreditrating av Moody's

Bolag Sagax har erhållit höjd kreditrating till Baa2 av Moody's.


Sven-Olof Johansson, vd för Fastpartner.

Moody’s sänker Fastpartners kreditbetyg till Ba1

Bolag Moody´s har, mot bakgrund av de förändrade marknadsförutsättningarna med ökade avkastningskrav på fastigheter samt stigande marknadsräntor och försämrad ränteteckningsgrad som följd, beslutat att sänka Fastpartners kreditbetyg från Baa3 till Ba1.


Moody's: Störst risk för urholkad kreditkvalitet finns i Sverige

Ekonomi/Finansiering Att döma av Moody's senaste rapport om den europeiska fastighetsmarknaden sticker Sverige ut som det svarta fåret i fastighetsfamiljen. Fastighetssverige har djupdykt i kreditvärderingsinstitutets senaste analys där man flaggar för flera olika negativa faktorer på den svenska fastighetsmarknaden, så som höga räntor, lägre värderingar och en potentiell urholkning av kreditkvaliteten.


Annica Ånäs, vd Atrium Ljungberg.

Moody’s bekräftar Atrium Ljungbergs rating – sänker utsikterna

Bolag Kreditvärderingsinstitutet Moody's bekräftar det långsiktiga kreditbetyget Baa2 för Atrium Ljungberg. Utsikterna för kreditbetyget sänks till negativa, från tidigare stabila.


Balders finanschef Ewa Wassborg och Handelsbankens analytiker Johan Edberg kommenterar Moody's sänkta kreditrating.

Börsfall för Balder efter Moody's ratingsmäll: "Skapar en osäkerhet"

Bolag Under onsdagen fick Balder ett sänkt kreditbetyg av ratinginstitutet Moody's, till Ba1 från tidigare Baa3 samtidigt som utsikterna bedöms som stabila för betyget. Beskedet fick Balder att falla fem procent på börsen och tog många andra fastighetsbolag med sig i nedgången. Handelsbankens analytiker Johan Edberg säger till Fastighetssverige att ratingbeskedet var väntat men att det har ett signalvärde och kan skapa långsiktig osäkerhet kring Balder. Balder å sin sida anser att Moody's rapport innehåller "faktamässiga brister".


Erik Selin, vd för Balder.

Moody's sänker Balders kreditbetyg

Ekonomi/Finansiering Balder har fått ett sänkt kreditbetyg från Moody's, där nivån nu läggs på Ba1, ett steg under den tidigare nivån Baa3.


Så tänker ratingjätten – därför är vissa fastighetsbolag i fara

Ekonomi/Finansiering Kreditvärderingsinstitutet Moodys har tidigare flaggat för att de kan behöva utfärda sänkta kreditbetyg bland svenska fastighetsbolag. Maria Gillholm, senior credit officer på Moodys, deltog vid JLL:s senaste Nordic Outlook och där berättade hon mer om vad de tittar extra på hos bolagen och hur de måste jobba för att undvika en sänkt rating.


AMF Fastigheter ska utmana vad ett kontor kan vara när de flyttar huvudkontoret till deras första stadsutvecklingsprojekt Mood i centrala Stockholm.

AMF Fastigheter byter huvudkontor

Stockholm Under våren 2024 flyttar AMF Fastigheter från sina befintliga kontorslokaler på Regeringsgatan 59. Flytten går från dagens slutna, mer traditionella kontor, till att bli en del av den öppna mötesplatsen Mood. Här vill AMF Fastigheter utmana föreställningen av vad ett kontor kan vara. Delar av den nya kontorsytan kommer att ha öppna ytor för möten och event, som angränsar till restaurangen Chouchou på Moods övre plan.


Nedgraderingshot mot Balder kvarstår.

Moodys nedgraderingshot mot Balder kvarstår

Ekonomi/Finansiering Kreditvärderingsinstitutet Moodys skriver att Erik Selins fastighetsbolag Balder fortfarande riskerar en nedgradering skriver Nyhetsbyrån Direkt. Ett definitivt beslut kommer att tas i februari efter att bolaget släppt sin bokslutskommuniké.


Moody's räknar med fler betygssänkningar för fastighetsbolag

Bolag Flera svenska fastighetsbolag riskerar sänkta kreditbetyg enligt kreditvärderingsföretaget Moody's, som pekar på bolagens allt sämre skuldprofiler, det rapporterar Nyhetsbyrån Direkt med hänvisning till Bloomberg.


Stefan Dahlbo.

Så ser Dahlbo på Moody's negativa utsikter

Bolag Fabege får behålla sin Baa2-rating men Moody's har beslutat att ändra bolagets outlook från stabil till negativ på grund av de stigande marknadsräntorna och risken för att räntetäckningsgraden försämras. Så här ser Fabeges vd Stefan Dahlbo på beskedet och bolagets framtida förutsättningar.