Image
Rutger Arnhult föreslås bli ny ordförande för Castellum.
Rutger Arnhult föreslås bli ny ordförande för Castellum. Bild: Klövern

Arnhult föreslås bli ordförande i Castellum – lämnar Klövern

Bolag En oenig valberedning föreslår Rutger Arnhult som ny ordförande för Castellum. I samband med detta lämnar Arnhult vd-posten på Klövern och styrelsen i Corem.
Publicerad den 29 December 2020

Valberedningen i Castellum föreslår Rutger Arnhult som styrelseordförande i Castellum. Rutger Arnhult har informerat valberedningen om att han kommer att sluta som verkställande direktör i Klövern samt att han kommer lämna styrelsen i Klövern och Corem Property Group.

Valberedningens förslag avseende styrelseordförande i Castellum framläggs av en majoritet av valberedningens ledamöter. Valberedningsledamöterna Vincent Fokke, representerande Stichting Pensioenfonds ABP, och Charlotte Strömberg, styrelseordförande i Castellum, har förklarat att de inte står bakom detta förslag och har reserverat sig emot förslaget.

Rutger Arnhult kommer att lämna sin befattning som vd på Klövern senast den 25 mars 2021. Klöverns styrelse inleder nu en rekryteringsprocess av ny vd. Rutger Arnhult har varit vd för Klövern sedan den 1 januari 2012.

Rutger Arnhult har idag även meddelat Klöverns styrelse och valberedning att han avser att lämna Klöverns styrelse den 25 mars 2021 och att han inte står till förfogande för omval till styrelsen i Klövern.

Han har även meddelat valberedningen i Corem att han avser att lämna styrelsen i Corem Property Group från den 25 mars 2021 och att han inte står till förfogande för omval till styrelsen i Corem.

Rutger Arnhult är största ägare i både Castellum, Klövern och Corem.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Corem Property Group på Branschguiden

Corem har sedan starten 2007 förvärvat, förvaltat och förädlat kommersiella fastigheter i Sverige och Danmark. Vi har ett långsiktigt perspektiv i allt vi gör och förvaltar fastigheterna med egen personal med målet att vara en riktigt bra affärspartner, med närhet till våra hyresgäster.

Genom 2021 års förvärv av Klövern kompletterades Corems bestånd av fastigheter för citynära logistik med Klöverns bredare fastighetsbestånd med tonvikt på kontor. Tillsammans är vi nu ett av Nordens ledande fastighetsbolag, med ett brett utbud av kommersiella lokaler och fortsatt foku...

Läs mer om Corem Property Group på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige