Image

Arkitekter startar dialog om "Kungsan"

Bygg/Arkitektur Akademin för landskapsarkitektur inom Sveriges Arkitekter vill se alternativ till en Applebutik i Kungsträdgården. Landskapsarkitekterna tar därför initiativet till en egen medborgardialog med idéer från allmänhet och bransch, Tänk om Kungsan. Idéinsamlingen pågår under en månad och resultatet visas i en utställning på Kulturhuset.
Publicerad den 15 September 2016

– Vi vill att människor ska tänka fritt kring vad Kungsan är och kan vara. Det kanske är så att en Applebutik istället för den nuvarande restaurangen är det bästa alternativet, men vi vill undersöka alla möjligheter, säger Lisa Runnérus, en av initiativtagarna.

Att Stockholms stad nyligen har tagit över förvaltningen av Kungsträdgården från Stockholms handelskammare ger en möjlighet till medborgarpåverkan som akademin vill ta vara på. På deras webbsida kan vem som helst skicka in sin idé – i ord, bild eller film – mellan den 14 september och 14 oktober.

Idéerna kommer därefter att lyftas i en utställning i samband med en debattkväll på Kulturhuset den 19 oktober. De kommer också att ingå i ett remissyttrande i det pågående planarbetet i parken.

– Det handlar ytterst om vem som äger våra offentliga platser och vad man har rätt att göra med dem, säger Bengt Isling, som också ingår i projektgruppen kring Tänk om Kungsan.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige