Image
Zinko - kv Mullvadsberget 29 på Södermalm.
Zinko - kv Mullvadsberget 29 på Södermalm. Bild: Genesta.

Arcona omvandlar Genestas kontorskvarter på Södermalm

Bygg/Arkitektur Arcona har i samverkan med Genesta uppdraget att bygga om fastigheten Mullvadsberget 29 på Södermalm i Stockholm. Projektet Zinko omfattar 10 300 kvadratmeter uthyrbar yta och Arcona har bistått Genesta redan i förvärvsprocessen med identifiering av fastighetens möjligheter och förutsättningar.
Publicerad den 25 April 2022

Zinko ligger på Hornsgatan 122–130 mellan Zinkensdamm och Hornstull och innehåller 10 300 kvadratmeter uthyrningsbara kommersiella ytor. Genesta har stora utvecklingsplaner och tar ett helhetsgrepp om fastigheten med fokus på hållbarhet, estetik och teknik. Arcona har varit med sedan 2021 i förvärvsprocessen och identifierat påbyggnadsmöjligheter, analyserat tekniska förutsättningar, tagit fram kalkyler och planerat för projektgenomförandet.

– Vi på Genesta ser fram emot att genomföra ännu ett projekt tillsammans med Arcona, den här gången genom en totalrenovering av Zinko – ett helt kontorskvarter på Södermalm. Tillsammans ska vi skapa moderna, attraktiva och framför allt hållbara lokaler till framtidens hyresgäster, säger Emma Stenlund, Investment manager hos Genesta.

Fram till sommaren utvecklas fastighetens arkitektoniska koncept och det görs mer djuplodande undersökningar av de befintliga byggnadsdelarna. Efter sommaren inleds program-, bygglovs- och systemskede.

Tidigare har Arcona bistått Genesta i förvärvsprocessen med bland andra projektet Svea Artilleri på Östermalm som nu byggs om för fullt.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Genesta på Branschguiden

Genesta är ett oberoende fondbolag med inriktning mot kommersiella fastigheter på den nordiska marknaden. Med våra fonder kan institutionella investerare ta del av såväl utmärkt tillgångsförvaltning som unik lokal marknadskännedom.

Vår organisation är vertikalt integrerad, och våra kunniga medarbetare säkerställer en hög kvalitet inom alla nyckelfunktioner – analys, förvärv, fondförvaltning och tillgångsförvaltning. Genesta har kontor i Sverige, Finland, Danmark och Luxemburg. Våra 31 anställda är hängivna i arbetet med att realisera den inneboende potentialen i ko...

Läs mer om Genesta på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Efter Oceana-branden – Liseberg behöver över en miljard i kapitaltillskott

Bolag Som en direkt konsekvens av den förödande branden i Oceana har det uppstått en kapitalbrist i ett av Lisebergs dotterbolag, och i väntan på försäkringsersättningens utbetalning krävs nu en "bokföringsteknisk lösning" som måste hanteras skyndsamt. Samtidigt visar den pågående utredningen att skadorna på Oceana är mindre än först befarat. Fastighetssverige berättar mer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige