Image

AMF Fastigheter hyr ut stort i Sundbyberg

Uthyrning I måndags fattade kommunfullmäktige i Sundbyberg beslut om att flytta sitt kommunhus till kvarteret Fröfjärden i Hallonbergen. Staden blir då hyresgäst hos AMF fastigheter, som äger det nya stadshuset. Flytten planeras till oktober 2013, och det nya kommunhuset är på cirka 8 600 kvadratmeter.
Publicerad den 19 December 2012
Mats Hederos. Bild: AMF Fastigheter. Bild: AMF Fastigheter
Mats Hederos. Bild: AMF Fastigheter.

- Vi är mycket glada över att Sundbybergs Kommun har valt att flytta sin verksamhet till moderna och flexibla lokaler i Hallonbergen, med sitt mycket strategiska läge intill E 18, god tillgång till alla trafikleder och kollektivtrafik. Här finns alla förutsättningar för att skapa ett nytt och funktionellt kommunhus. Vi ser fram emot ett gott samarbete, säger Mats Hederos, vd på AMF Fastigheter.

- Sundbyberg växer mest i landet, då behöver staden också större och bättre lokaler. Det nya stadshuset är på 8 600 kvadratmeter, och ligger väldigt strategiskt. Hallonbergen är mitten av Sundbyberg, både geografiskt och befolkningsmässigt. Vi är många som ser fram emot flytten, säger Jonas Nygren (S), kommunstyrelsens ordförande i Sundbyberg.

Sundbybergs stad har under de senaste åren varit en av de snabbast växande i Sverige. Det fördelaktiga läget och det aktiva arbetet med näringslivsfrågor har lockat över 3 000 små och stora företag att etablera sig i Sundbyberg. Idag anses kommunen vara en av de mest företagsvänliga i hela landet. AMF Fastigheter äger och utvecklar fyra fastigheter i Sundbyberg med en sammanlagd yta på 50 000 kvadratmeter.


Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Tandläkaren tar amerikanska burgarkedjan till Sverige: "Fastighetsägare kommer kräva att vi kommer"

Handel Den hajpade amerikanska hamburgerkedjan Five Guys kommer till Sverige i höst – och det gör den med hjälp av en svensk tandläkare. Noel Abdayem är serieentreprenören som står bakom NCPA Capital som har fått masterfranchise-rättigheterna för hamburgerkedjan – målet är minst 20 restauranger på fem år varav hälften i Sverige. För Fastighetssverige berättar han om varför han ger sig in i restaurangbranschen, hans långa kärlek till den amerikanska kedjan och risken han tar i att etablera ännu en hamburgerkedja på en redan överhettad marknad.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige