Image

Åmålsbolag i rekonstruktion

Bolag Två Stenar i Åmål har ansökt om företagsrekonstruktion.
Publicerad den 7 September 2011

Två Stenar Fastigheter AB köpte förra året Elanders fastighetsinnehav i Åmål, och äger nu 20 fastigheter med 158 lägenheter och 66 lokaler i centrala Åmål.

Två Stenar har nu stora ekonomiska problem och kan inte betala sina skulder.

Enligt Nya Wermlandstidningen har ett flertal hyreskontrakt sagts upp, en kreditgivare har sagt upp en kredit, och beståndet visade sig vara i sämre skick än Två Stenar hade räknat med, med stora underhållskostnader som följd.

– Det vi främst arbetar med är att försöka omvandla kortfristiga skulder till långfristiga. Vi har ett möte med Två Stenar senare den här veckan, säger rekonstruktören Börje Andersson på Ackordscentralen i Göteborg till NWT.

– I första hand handlar det som sagt om att komma överens med fordringsägarna om hur skulderna ska betalas. Detta kan ske i kombination med att exempelvis ägarna stoppar in mer pengar i bolaget samt att man säljer av delar av sitt fastighetsbestånd, säger Andersson som inte ser det här som ett konkursärende.

Enligt NWT värderas beståndet till cirka 130 miljoner kronor. Två Stenars förväntade omsättning beräknas till 18 miljoner kronor med ett förlustresultat på 4,5 miljoner kronor.

Bakom Två Stenar står bland andra göteborgaren Harry Tranchell, som är vd för bolaget.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Mårten Othérus blir ny vd för Nordr Sverige: "Finns stora möjligheter"

Karriär Efter 19 år i Veidekke och senare det som blev Nordr så har Mårten Othérus haft titlarna regionchef, affärsutvecklingschef och investeringschef. Nu kan han sätta verkställande direktör på meritlistan. Han berättar om hur han vill ta sig an bolagets utveckling framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige